Segundan i Spanien börjar lida mot sitt slut och med tre omgångar kvar är läget skarpt för nedflyttningshotade Huesca under strecket. Man gästas här av Sporting Gíjon som har väldigt stora problem i truppen. Etta?

  • Match: Huesca – Sporting Gíjon
  • Spel: Huesca
  • Odds: 1,909 @ pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Huesca har inte haft någon lyckad säsong och nu är det verkligen kniven mot strupen i de tre avslutande omgångarna. Man har endast Xerez bakom sig i tabellen och har för tillfället fem poäng upp till Mirandes på säker mark. Man har inte så många förluster på hemmagräset men med åtta oavgjorda resultat så räcker inte poängen till för att avancera. Man kommer även in till den här matchen med två kryss i ryggsäcken, men det har varit mot två bra lag så det får ändå ses som godkänt. Nu möter man ett vingklippt Gíjon och vill man spela kvar i segundan så är det inget annat än en vinst som gäller här.

Inga nya avbräck hos hemmalaget som verkar köra på som senaste matchen mot Cordoba (2-2).

huesca

Sporting Gíjon har fortfarande chansen att ta sig upp på playoff-plats, men den chansen är så minimal att man knappt kan tro på det själva. Man måste vinna resterande tre matcher samtidigt som Las Palmas inte får ta någon poäng i sina avslutande matcher, inte heller Ponferradina får ta för många poäng. Så jag tror inte motivationen är på topp här och dessutom har man enorma problem med skador i truppen. Man kommer in här med två raka segrar men senast slog man tillbaka tokjumbon Xerez och den segern drar jag inte allt för stora växlar på.

Saknas hos hemmalaget gör Bustos (mittfält), Canella (back), Santi Jara (mittfält) samt Bilic (forward). Dessutom är det stora frågetecken för Rodríguez (forward), Nacho (mittfält) och Trejo (mittfält). Alla är tänkbara startspelare och har tillsammans stått för 35 av lagets 58 mål, så givetvis är det enorma avbräck.


Det bör inte vara något större fel på motivationen hos hemmalaget här och man har en gyllene chans att få lite kontakt med Mirandes som har en svår match mot Las Palmas. Det är endast tre poäng som gäller och jag tror man kan fixa detta mot ett skadeskjutet Gíjon. Insatsen blir strax över medel här!

/e@sy