Idag är det dags för omgång två allettan norra och jag kommer förlita mig på samma lag som jag gjorde i premiären, trots att de åkte på en förlust. Ikväll söker man revansch när ö-laget Visby besöker Hudiksvall. Jag kommer också att lägga en lite tyngre insats på detta.

  • Match: Hudiksvall – Visby
  • Serie: Allettan Norra
  • Speltips: Hudiksvall
  • Odds: 1.90 @ Unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 29/12, 19.00

hudiksvallHudiksvall åkte på en ganska hedersam förlust i premiären i lördags när man förlorade mot topptippade Huddinge med 4-2. Enligt båda tränarna så var det små marginaler som avgjorde och det kunde lika gärna slutat åt andra hållet. Förlusten var ändå på nåt sätt var ganska väntad, men som jag skrev i lördags så låg värdet lätt på Hudiksvall och jag hade spelat samma spel igen tio gånger av tio möjliga. Nu fick vi en plump i protokollet på detta, men jag kommer ge detta Hudiksvall ytterligare en chans för jag tror att de är bättre än många tror. Grundserien utförde man exemplariskt med tanke på att man har haft en väldigt skadebenägen trupp under mer eller mindre hela säsongen hittills, men ändå lyckades man tillhöra toppskiktet i den här serien vilket såklart innebär att man har en väldigt bred trupp. Senast hade man bara två ordinarie spelare borta och då har man på pappret ett väldigt bra lag. Idag ställer man för första gången på hela säsongen upp med helt ordinarie trupp. Man kan inte få bättre förutsättningar än man har till dagens match. Hemmapremiär som man mer eller mindre måste vinna och dessutom ett lag som är lite skakis efter att ha förlorat mot det mest nederlagstippade laget i premiären i lördags. Hudik var också höstsäsongens starkaste hemmalag med 29 av 33 möjliga poäng och en målskillnad på 47-20. Man har mycket goda möjligheter att ta tre poäng idag.

visby-romaVisby åkte i premiären på en förlust mot det kanske sämsta laget på pappret i denna serie. Wings vann tillslut med hela 5-2 nere i Visby och det får väl anses som en ganska stor skräll. Sanningen är väl den att Visby inte är lika bra som man var förra säsongen, även om man gjorde det ganska bra på resande fot. Man hade faktiskt bara en förlust under ordinarie tid på hela höstsäsongen. Det är väl nåt som talar för dem idag. Dock tror jag inte det kommer hjälpa dem denna afton då laget faktiskt har en hel del skadebekymmer. Inför kvällens match så saknar man fem lirare som inkluderar Oskar Lindsted, Mikkel Nielsen, Jens Holmström, Martin Larsen och Andreas Gröndahl. Den sistnämnda av dessa fem är lagets klart viktigaste spelare och mycket av spelet framåt byggs upp genom Gröndahl. Det är ett riktigt tungt avbräck. Visby är helt klart ett bra lag och man har visat att man kan spela på bortais, men idag behöver verkligen allting sitta om man ska åka hem till ön igen med några poäng. Hudik har ett klart vassare lag på banan idag än vad Visby har och fördel av hemmais. Det lär bli ganska tight, men spetskompetensen hos hemmalaget lär avgöra. Positivt för Visby är att nya Joe Devin förmodligen gör debut ikväll. Under höstsäsongen vann Hudik båda mötena med 3-2 och senaste gången man möttes som var för ett par veckor sedan så var det klasskillnad uppe i Hudiksvall.


Hudik kan inte få bättre förutsättningar. Man har bättre spets, fördel av hemmaplan och möter ett relativt skadedrabbat lag. Räkna med en tight match då Visby kan spela bra bakåt, men i längden så ska Hudik kunna avgöra detta inom 60 minuter. Mitt spel ikväll blir alltså Hudiksvall att vinna under ordinarie tid till oddset 1.90 hos Unibet. Insatsen blir en bit över medel och landar idag på höga 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden