Hudiksvall kommer ifrån en förlust mot Södertälje senast och har nu ännu ett topplag på schemat när Visby kommer på besök. Känslan från början av säsongen hade varit solkar etta, men det finns ändå ett par frågetecken för detta Hudiksvall som jag tänkte försöka reda ut.

  • Match: Hudiksvall – Visby
  • Speltips: Visby ML
  • Odds: 1.88 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/10, 16.00

hudiksvallHudiksvall blev senast överkörda av storfavoriten Södertälje med hela 7-3 där faktiskt resultatet var lite i underkant. Det var spel mot ett mål i princip hela matchen och skotten slutade tillslut hela 60-24 till Södertälje. Det visar inte att Hudik är ett dåligt lag för det är man inte. Det visar bara hur överlägsna Södertälje är i den här serien. Innan säsongen hade jag nog satt Hudiksvall högt upp i serien och kanske tillochmed som tvåa efter SSK. På något sätt känns det dock alltid som man har fel om lagen som kommer från den sidan av Sverige. Redan förra året trodde jag på succé för Hudiksvall, men så blev det inte riktigt. Och då tycker jag ändå att man har lite sämre trupp den här säsongen jämför med den förra. Man har värvat ett par killar som är vassa och kommer växa in i rollerna, men tappen man haft inför säsongen är verkligen inte lätt att ersätta bara sådär, speciellt när fem av dem är backar. Det kommer ta ett tag för Hudik att spela ihop laget och det går verkligen inte heller lättare när laget som vanligt lider av en massa jobbiga skador. Man kommer att sakna bröderna Wernerson Libäck och även Johan Björklund. Det är ändå trots allt tre av lagets bästa forwards så det är klart det känns när de är borta. Hudik är starka hemma och det är väl därför också bolagen gör dem till favoriter, men tror också att de har dålig koll på skadeläget bland annat.

visby-romaVisby är som vanligt uppe i toppen och härjar i den här serien och för tillfället ligger man också på en andraplats bakom Södertälje med en målskillnad på 26-12. I fredags slog man Huddinge hemma med 3-2 och det visar också att man kan slå de bästa, även fast Visby har haft några så kallade mellanår den sista tiden. Nu verkar man dock ha hittat hem och kan nog utmana åtminstone lagen i allettan också. De säger själva att det känns mycket bättre i truppen mot vad det gjort på väldigt länge och att man spelar mer som ett lag den här säsongen. Från början hade jag nog inte lagt märke till Visby så mycket, men efter att ha kikat närmare på laget en sväng så känns man klart farliga då man fortfarande besitter väldigt många spelare av hög kvalitet för den här nivån. Jag köper att man inte blivit favoriter idag, men då ligger också värdet helt klart på Visby idag. Man är ett klart stabilare lag just nu än vad Hudik är. Man saknar tre spelare där Emil Wahlberg är den mest kännbara, men han har bara spelat en match hittills iår.


Som sagt, jag köper att Hudik blivit favoriter, men det beror på hemmafördelen bara. Visby är ett bättre lag just nu än Hudik, speciellt med tanke på att Hudik saknar tre av sina vassaste poängspelare. Visby har bra chans idag och därför blir mitt spel Visby ML till oddset 1.88. Insatsen landar på 6 units och spelas hos betsafe.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden