Den första omgången av playoff två till hockeyallsvenskan står på schemat ikväll. I en av matcherna så tar Hudiksvall emot Västervik där hemmalaget blivit favoriter. Jag anser dock att oddsen borde vara jämnare eller kanske  tillochmed omvända.

  • Match: Hudiksvall – Västervik
  • Speltips: Västervik ML
  • Odds: 2.05 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/2, 19.00

hudiksvallHudiksvall har gjort en grym säsong enligt mig och jag tror också de har överraskat många med att komma så pass långt som man gjort. Jag är dock inte så överraskad med tanke på att jag ganska tidigt trodde att de hade ett lag som mycket väl kunde vara med upp i toppen och utmana. Nu är man i playoff två, men där tror jag tyvärr det tar stopp. Man har genom hela säsongen haft stora problem på skadefronten och kanske också det som förstört litegrann i vissa matcher. När man hade full trupp i vintras och dessutom lånat in Henric Höglund så var det på pappret ett riktigt bra lag. Sedan dess har det hänt lite där ovan nämnde Höglund lämnat laget och dessutom poängkungen Jarmo Jokila som stuckit iväg till Danmark. Man har fortfarande en del skadeproblem till dagens match och tre av fem från den tilltänkta förstafemman är fortfarande skadade. Däribland viktiga Adam Seydlitz och kapten Magnus Nilsson. Man har ett ganska brett lag på pappret, men det är ändå en hel del spetskvalité man tappat de sista veckorna och ju färre lag som är kvar i kvalet till hockeyallsvenskan, desto tuffare lag får man också möta. Man tog sig vidare från den första omgången där man slog ut Åkers med 2-0 i matcher efter att ha spelat två jämna matcher. Där var det full fart framåt och ingen koll bakåt för något av lagen. Det lär bli en helt annan matchbild idag när ett strukturerat Västervik kommer på besök. Det blir betydligt tuffare för Hudik denna afton.

vastervikVästervik har tystat många den här säsongen och man är nu en given utmanare om en plats i den kommande kvalserien. Man slog i den första omgången ut Mariestad med 2-0 i matcher efter att ha varit numret större än sina motståndare. Västervik har denna säsongen varit väldigt stabila bakåt och man har två bra målvakter, vilket känns som de stora anledningarna till att man varit så bra den här säsongen. Framåt är man också riktigt bra och man har kryddat laget med lånet Linus Boström som varit väldigt nyttig. Västervik vann sin grundserie och kom på en fjärdeplats i den starka södra allettan. Det visar att man är riktigt bra och att man kan utmana alla lagen. Idag kommer man få möta ett lag som har haft det tufft bakåt och kan man bara spela lika disciplinerat defensivt så kommer man förmodligen kunna utnyttja de misstag som Hudiksvall gör. Västervik kommer också från en erkänt mycket tuffare serie och jag tror också det kommer visa sig här. Hudiksvall är inget dåligt lag på nåt sätt, men de har ändå tappat väldigt mycket spets de senaste veckorna och det kommer också att visa sig här. Laget åkte upp till Hudiksvall under gårdagen så man har ingen bussresa i benen att åka ur. Jag tror att Västervik tar sig vidare här med 2-0 i matcher och då är också dagens odds riktigt bra. Man har helt ordinarie lag med sig ner och målvakt bestäms på matchdagen.


Jag tycker faktiskt att Västervik borde vara knappa favoriter här. Allt kan hända i hockey, men VIK är faktiskt ett mycket mer stabilare lag än vad Hudik är för tillfället. Mitt spel blir alltså Västervik ML till oddset 2.05 hos Unibet. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden