Mellersta allettan har en liten smygpremiär på onsdagen där Glada Hudik tar emot Lindlöven och Nyköping får ses som favoriter hemma mot Åkers. Nyköping kan man säkert komba i vissa lägen, men inget jag rör utan jag kommer lägga fokus på den första matchen där jag hittat en rätt så utstickande odds på ett av lagen.

  • Match: Hudiksvall – Lindlöven
  • Serie: Allettan Mellan
  • Speltips: Lindlöven X2
  • Odds: 2.70 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 2/1, 19.00

Hudiksvall är löjligt lågt nertryckta i den här fighten, varför vet jag inte. Jämför vi lite med den andra matchen (Nyköping – Åkers) som har ungefär samma oddssättning så tycker jag oddsen sitter helt rätt. Nyköping är klara favoriter där och ska inte ha några större problem med Åkers som förmodligen kommer hamna i botten. Mellan Hudik och Lindlöven kan jag se att det blir en riktigt jämn kamp.

Den här serien är ett litet getingbo. Hudiksvall är ett av dem bättre lagen i serien och bör ta sig till playoff. Lindlöven känns som det kan bli både kanon och kalkon. Man hade ett par veckor under hösten när man var riktigt bra och även några matcher där man var riktigt dåliga. Det är däremot inget snack om att de oftast har en riktigt hög kapacitet. Framåt är man riktigt bra och har tillsammans med Falu den bästa första kedjan. Simon Jellvert-Niklas Ottosson-Patrik Säfström snurrade upp de flesta lagen i serien och lär säkerligen göra det igen. Man gjorde strax innan uppehållet en ganska bra värvning i den rutinerade Marcus Jonasén som nu gör comeback efter ett sabbatsår med studier. Han säger själv att han aldrig varit i bättre fysisk form och att man ska ge honom  någon vecka på is så är han fit for fight.  Nu har han fått nästan tre veckor med laget och med sina 193 cm och 98 kg lär han kunna bidra med en hel del med tanke på att han redan varit en etablerad spelare i Allsvenskan, och även en del rutin från Elitserien. Känns inte som att det behövs så mycket mer i det här laget just nu, men de har ändå plockat in två spelare till. Adam Björklund kommer förmodligen från BIK Karlskoga på lån och dessutom har man gamle NHL-coachen Doug MacLeans son, Clark MacLean, på tryout. Om dessa spelar mot Hudik är fortfarande ett frågetecken, men absolut inget som spelar någon roll. Lindlöven har ett bra lag och har stått upp mot alla lag i serien och även slagit dem. Varför kan de inte plocka poäng borta mot Hudik? De åker med fullt lag utom Kristian Flygar som fortfarande är ett frågetecken då han varit sjuk. Lindlöven har tränat med fullt lag under hela ledigheten.

Hudiksvall är bra och ska vara favoriter i denna match, utan tvekan. Fast bolagen går fortfarande litegrann på namnet Hudiksvall här. De känns tillexempel inte lika stabila i sitt spel offensivt som man gjorde förra säsongen. Historiskt har de alltid haft svårt mot Lindlöven och de har inte haft några lätta matcher mot dem den här säsongen heller. Man har några riktigt duktiga lirare som rutinerade Magnus Nilsson, förra årets succé från IFK Ore, Markus Palmberg och även en van poänggörare i ettan vid namn Jonas Lindström. De har inte heller varit någon maktfaktor uppe i sin hemmahall utan fått stryk mot sämre lag än Lindlöven. Individuellt har de mötts tre gånger denna säsong där Hudik har tagit två segrar och Lindlöven en, dock har det varit spelmässigt jämna matcher där små marginaler har avgjort. En liten notis är att Lindlöven vunnit skotten i alla tre matcherna. Under juluppehållet har Hudik haft en hel del problem på skade- och sjukdomsfronten och vissa dagar inte alls haft många på träningarna och det har säkert stört en smula. Man har fått fylla upp med ett par egna juniorer och har dessutom lånat in 4 J20-spelare från diverse klubbar. Hur man formerar laget är inte officiellt ännu med tanke på hur det sett ut sista dagarna. Man har varit hemliga med information runt laget och det finns säkert en tanke och mening bakom det. Däremot inte sagt att de saknar alltför många, bara att de haft en del strul längs vägen.

Jag köper att Nyköping är nertryckta och står i dryga 1.35, men att Hudik ska stå i samma odds är bullshit. Unibet erbjuder 2.70 på dubbelchansen X2 och den tar vi direkt med en insats lite under. Det spelbolag som kan sin ”bonnfotboll” och ”bonnhockey” bäst är oftast Nordicbet och de har 2.27, vilket är mer rätt och logiskt. Unibet erbjuder ett överodds och det hugger vi på, men poängterar fortfarande att Hudiksvall är rätta favoriter och att det är ishockey i ett nötskal. 4 units in!

Twitter @HedenskogH & @spelaspelse

Lycka till!

/Heden