Det är time för den andra matchen i playoff-spelet mellan Hudiksvall och Kristianstad. Den här gången är det Hudik som har fördel av hemmaplan och det är också en match man måste vinna för att hålla säsongen vid liv åtminstone en extra dag.

  • Match: Hudiksvall – Kristianstad
  • Serie: Division 1 playoff
  • Speltips: Hudiksvall
  • Odds: 1.85 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/3, 18.00

Hudiksvall söker revansch från den första matchen och nu när man har fördelen av hemmaplan så tror jag man grejar det. Den första matchen var jämn rakt igenom där det var tillfälligheter som avgjorde. Matchen slutade med en 1-0 seger för Kristianstad efter ett tidigt avgörande i den första övertidsperioden. Jag trodde innan matchen på KIK och det fick jag också rätt för, dock kom som sagt avgörandet efter ordinarie tid. Idag tror jag tvärtom och kommer istället gå in på Hudiksvall. Jag har gillat deras lag under hela säsongen, även om det tog ett tag för dem att trampa igång. Hemma har man varit grymt starka under hela säsongen och jag tror också det är det som avgör denna fighten. Hudiksvall har gått som tåget under en lång tid nu och man gjorde det bra nere i söder för två dagar sedan. Idag har man som sagt fördelen av att spela på hemmais och det tror jag är en stor avgörande faktor i dagens match. Hudiksvall har ett riktigt bra lag på pappret och definitivt ett lag som kan vända på denna matchserie och ta sig vidare till nästa omgång.

hudiksvall

Kristianstad lyckades inte få hål på Hudiksvall förräns i sudden. Dock räckte det och nu stoltserar man med 1-0 i matcher. Förra matchen var tuff för KIK och det kommer absolut inte bli lättare idag när man möter ett otroligt starkt hemmalag som kommer vara desperata efter en vinst. Kristianstad är verkligen inget dåligt lag på pappret, men som sagt så tror jag fördelen av hemmaplan kommer avgöra även denna match. Jag tycker dessutom att Hudiksvall känns lite bättre på pappret än vad KIK gör så jag ser definitivt detta som ett bra spel. Min känsla säger att detta går till en tredje och avgörande match på söndag.


Det är två relativt jämna lag som möts denna lördag, men fördelen av hemmaplan kommer väga tungt här. Jag hoppas nu bara att man får hål på KIK tidigt och kan lösa detta inom 60 minuter. Mitt spel blir Hudiksvall att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85 hos Nordicbet. Insatsen blir lite över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden