Den första matchen i torsdags vann Hudiksvall med hela 8-5 på resande fot och siktar idag på att säkra en plats till playoff två. Bortalaget Åkers måste vinna och framförallt så måste man förbättra sitt försvars- och målvaktsspel om man ska ha någon chans. Mitt tips är att det återigen blir en chansrik match.

  • Match: Hudiksvall – Åkers
  • Speltips: Över 6.5 mål
  • Odds: 1.85 @ Svenska Spel
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/2, 18.00

hudiksvallHudiksvall har gjort en riktigt imponerande säsong och jag är ganska övertygad om att man skulle tagit fler poäng än man gjort om man fått haft en relativt skadefri trupp, vilket man verkligen inte har. Prestationen är dock riktigt bra med tanke på deras förutsättningar och med lite flyt så kan man nog ta sig vidare till playoff tre som längst, men inte längre. Inför förra matchen så spelade jag på Åkers pga att Hudik har en hel del skadeproblem och framförallt då de flesta ur den tilltänkta förstafemman är otillgängliga. Man vände dock på är steken borta mot Åkers och vann tillslut med hela 8-5 efter att flertalet gånger hämtat upp ett underläge. Enligt tränarna så var det ren hawaiihockey och det bjöds på heta målchanser åt båda håll. Hudiks problem har under säsongen varit deras försvars- och målvaktsspel och det visade sig ganska tydligt då man bjöd Åkers på väldigt många chanser. Det är fel lag att bjuda chanser emot och gör man samma sak igen så kommer det ringa i baken även denna dag. Nu har man gått in och sagt innan matchen att man ska tighta till det, men jag som spelar hockey vet om hur svårt det kan vara att ändra på ett spel bara sådär. Hudik har inte imponerat bakåt den här säsongen och man är starka offensivt, speciellt på hemmaplan.

aker-strangnasÅkers hade stora problem med försvarsspelet senaste matchen mot Hudiksvall och det har man även haft under hela säsongen. Målvakten Andro Michel har egentligen inte visat något på hela säsongen och det är verkligen inte lätt att stå imål om man dessutom har ett lag som lever för att spela i anfallszon. Åkers är ett lag som sagt är ett av den östra seriens absolut vassaste lag offensivt sett. Man har flera klasspelare på den här nivån och man straffar ofta lagen som har dåligt försvar, vilket Hudiksvall har för tillfället. Tittar man inbördes den här säsongen i matcherna mot Hudiksvall så har man mötts tre gånger och samtliga möten (5-4, 4-3 och 5-8) har slutat över linan. Som sagt så måste man skärpa till sig i försvaret om man ska ha en chans idag. Samtidigt så kommer man behöva göra ett par mål för att vinna denna match. Potentialen har man verkligen för laget är inte dåligt. Med tanke på att det är playoff så kommer säkert lagen chansa lite extra vid underläga, möjligtvis plocka målvakten nån minut tidigare och även kanske vid ett större underläge än två mål. Jag räknar med målfest även idag.


Det är två offensiva lag som har sina svagheter bakåt och även fast de båda säger att de ska tighta till det defensivt så tror jag det kommer bli en del mål. Mitt spel blir alltså över 6.5 mål till oddset 1.85 hos Svenska Spel. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden