Det är dags för lagens tredje match i denna kvalserie och poängen är sjukt viktiga för båda lagen då man vid eventuell förlust kommer vara ett par poäng efter de ledande lagen. Vita Hästen har två förluster och söker nu sin första seger.

  • Match: Huddinge – Vita Hästen
  • Serie: Kvalserie Allsvenskan
  • Speltips Vita Hästen DNB (står under matchodds hos bet365)
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17/3, 16.00

Huddinge är ganska starka hemma i Björkängshallen, det kan man absolut inte ta ifrån dem. Senast slog man tillbaka Tingsryd med 3-2 efter att Matthias Sundberg avgjort med 35 sekunder kvar av övertiden. Laget är bra, framförallt i offensiv zon, men som jag sagt tidigare så ligger problemet i deras försvarszon. Nu har man gjort det ganska bra såhär i inledningen ändå, men man har haft de rätta studsarna med sig. Man har en tendens att göra det svårt i egen zon och det känns som att någon gång kan det inte räcka hela vägen när man spelar på det viset. Framåt har man spelare som bland andra Sebastian Ellerstad och Jesper Andersson, men laget har en bred offensiv linje och man kan nämna flera andra. Däremot har man fortfarande lite skador i truppen vilket gör att man fortfarande går runt på tre femmor, och det känns som att i en sådan här tight kvalserie plus att man spelat ett playoff innan så kan det nog behövas en avlastningsfemma ibland. Laget är bra, men idag tror jag man går på en mina.

Vita Hästen vann både grundserien och den södra Allettan så att man är ett bra lag är självklart, även om man förlorat de två första matcherna. Man har ändå inte under säsongen spelat den bästa hockeyn, vilket är en styrka i sig bara det. Senast förlorade man hemma mot Piteå på straffar efter att ha varit spelförande matchen igenom, men stoppades av motståndarnas duktiga målvakt Oscar Sehlstedt. Skotten vann man med 49-23, men förlorade tillslut ändå med 4-3. Det är dags för Hästens första vinst om man vill vara med i racet om de två platserna och jag tror man spänner musklerna och gör gör sitt jobb idag. Hästen har alltid haft ett bra lag, och så har man även denna säsong. På backsidan har man bland annat gamle elitserie-bekantingen Ola Svanberg, men man får väl ändå säga att Hästens styrka sitter offensivt. Spelare som Carl-Johan Svensson, Jesper Samuelsson och Tomas Wallgren är alla duktiga poängplockare sedan många år tillbaka. Skillnaden mot Huddinge är att jag tycker man har en bättre defensiv och det hoppas jag man utnyttjar idag.

———————————————————————————————————————

Som sagt Huddinge är starka hemma, men i grund och botten känns Vita Hästen som det bättre laget och därför får dem insats lite över låg idag. Vita Hästen Draw No Bet spelas med 4 units hos bet365 till oddset 2.15. Spelet står under matchodds, men eftersom det är europeisk hockey så ingår inte övertid/straffar, därför får vi pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden