Här har vi ett toppmöte där trean Huddinge tar emot serietvåan Visby/Roma. Det är två bra lag, men känner ändå att harmonin och klassen är någon klass bättre än i det ena laget. Huddinge har fördel av hemmaplan, men hjälper det idag?

  • Match: Huddinge – Visby/Roma
  • Serie: Division 1D
  • Speltips: Visby/Roma
  • Odds: 2.70 @ Bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18/11, 16.00

Huddinge har blandat och gett hela säsongen. Ena dagen kan man ett topplag som Nyköping och ena dagen kan man få stryk av ett bottengäng. Och just Bottengängen i Stockholmsserien, ja de är riktiga bottengäng. Huddinge ligger på ganska stabil mark inför allettan, en tredjeplats på 35 poäng står man på. Laget har visat sig ha en del riktigt bra spelare som Sebastian Ellerstad, Måns Krüger och Jesper Andersson. Man har även visat sig ha vissa svaga sidor och har en tendens att ha dålig inställning och ibland ett riktigt virrigt försvarsspel. Målvakten Pascal Möller-Larsson är ingen jätte i målet heller, vilket ska gynna Visby. Lägg därtill att Huddinge tappat en av sina viktigaste backar senaste veckan. Robert Bergh har flyttat hem till Kumla igen. Visby har vunnit höstens båda möten mot Huddinge.

Visby är bra och jag ångrar att jag inte tippade dem som segrare av D-serien. Nu är de dock på en andraplats, men bara två poäng efter Nyköping. Ska man jämföra med dagens motståndare Huddinge så ligger man hela 11 poäng före, vilket ganska tydligt visar vilket det stabilaste lager är av dem två. Man har tre jämna femmor där alla kan gå in att avgöra, vilket jag tror är skillnaden från tidigare år. Toppen i laget måste man också nämna och det är Andreas Gröndahl som gjort 34 poäng på 19 matcher och har en plus/minus på +21. Det är äckligt bra. Målvakten Marcus Lundell har visat gammal god klass hemma på ön efter att ha varit ett par säsonger utanför klubben. På målvaktssidan skiljer det en hel del mellan lagen, och som sagt så ska Visby ha en klar fördel här.

Visby är helt enkelt ett bättre lag än sina motståndare och hoppas att dom visar det på plan idag också. 2.70 på Visbyseger är riktigt bra och måste testas med en låg peng hos bet365.

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden