Ikväll är det dags för en riktig seriefinal mellan seriens två klart bästa lag. Huddinge står som värd när Sundsvall kommer på besök. Just nu leder Stockholmslaget med en poäng före just Sundsvall och mitt tips ikväll kommer bli ett udda tips, men också väldigt troligt till ett högt odds.

  • Match: Huddinge – Sundsvall
  • Serie: Allettan Notta
  • Speltips: Oavgjort
  • Odds: 4.60 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21/1, 19.00

huddingeHuddinge ligger etta i serien hittills och har vunnit sex raka matcher. En av dem har visserligen varit i sudden, men 17 av 18 möjliga poäng är riktigt bra i allettan då alla lag är av god klass på denna nivå. Hemmalaget har imponerat hela säsongen och ambitionen att gå hela vägen tillbaka till allsvenskan tror jag att klubben har. Spelarmaterialet har man verkligen och man har visat upp ett varierande spel med många starka sidor under hela säsongen. Nu i allettan på sex matcher har man målskillnaden 26-14, vilket tyder på styrka både framåt och bakåt. Lagets normalt sett största styrka tycker jag är det defensiva, även om det nu i början av denna serie runnit iväg ett par matcher. Det kan bero på att motståndet alltid är bra i dessa matcher. Man är väldigt strukturerade i egen zon vilket gör att det blir svårt för motståndarna att ta sig in på kassen. Trots att många säger att det offensiva spelet är deras styrka så är jag inne på den andra vägen. Självklart, man är riktigt bra framåt, men kan även stoltsera med en defensiv styrka som många inte har. Positivt för laget är också att målvakten Marcus Lundell gjort klart med klubben för resterande del av säsongen och det är viktigt med tanke på att man tappat Bengtsberg till allsvenskan igen. Idag blir det Huddinges tuffaste match för säsongen.

sundsvallSundsvall sa jag innan säsongen vara det lag som har störst chans att ta sig upp till allsvenskan igen. Jag håller fortfarande med om det när man ser på spelarmaterialet. Allettan Norra har man öppnat starkt som väntat och har endast en strafförlust mot Östersund på plumpsidan. Det innebär att en vinst idag nästan är ett måste då Huddinge säkerligen inte kommer tappa så många fler poäng. Sundsvall är fortfarande det enda laget i hockeyettan som fortfarande inte förlorat under ordinarie tid på hela säsongen. Man har totalt tre förluster, men alla tre har kommit på straffar. Deras största styrka är spelet i egen zon. Det är det inte många som når upp till. Man är oerhört stabila och trygga i sitt eget spel. Målvakten Magnus Åkerlund är rutinerad och är en tillgång på den här nivån. Laget man har är väldigt rutinerat på många vis. Man kanske inte har visat upp ett frejdigt offensivt spel som Huddinge, men man har trots allt bara släppt in fem mål på sex spelade matcher nu i inledningen, vilket är otroligt starkt. Enligt matchrapporter, highlights och tidningar så har Sundsvall varit numret större än de flesta under hela matcherna och det visar deras styrka. Som jag skrev om Huddinge tidigare så kommer det här bli Sundsvall tuffaste match på hela säsongen. Dessutom har man gjort klart med Jonte Hedström som förmodligen kommer debutera idag om alla papper hinner bli klara.


Ska vi sammanfatta det hela så bör det bli en riktigt jämn match. Huddinge har fördelen av hemmaplan, men möter kanske hela hockeyettans bästa lag i en otroligt viktig match. Båda lagen behöver poängen här och jag tror den defensiva styrkan hos de båda kommer bli avgörande idag. Det kommer bli en tight match där ingen kommer våga gå bort sig och jag tror inte heller att något av lagen kommer göra det där lilla extra för att försöka vinna matchen om det är oavgjort. Alla poäng är viktiga och båda är nog väldigt rädda för att förlora. Därför kommer jag idag att testa oavgjort efter 60 minuters spel till oddset 4.60 hos Unibet. Som det ser ut idag så slutar MINST en av fyra matcher oavgjort och då är detta ett kraftigt överodds. Insatsen kommer att landa på 3 units då det blir fin vinning oavsett. Ni kommer även kunna att se matchen live via Hockeyettan och denna länk: https://hockeyettan.solidtango.com/

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden