Matcherna duggar tätt i hockeyettans playoff till nästa års hockeyallsvenska. Idag lördag så tar Huddinge emot Östersund i den andra matchen i bäst av tre där Östersund vann den första matchen med ganska klara siffror. Tar Huddinge chansen eller blir det deras sista match för säsongen?

  • Match: Huddinge – Östersund
  • Speltips: Östersund X2
  • Odds: 1.86 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 28/2, 16.00

huddingeHuddinge förlorade återigen den första kvalmatchen under denna säsong. Den första matchserien vände man och vann med 2-1 i matcher efter att ha förlorat den första matchen borta mot Haninge. Spelmässigt var man snäppet bättre än Haninge under alla tre matcherna, men fick inte riktigt allt att stämma. Man lyckades ändå ta sig vidare tillslut efter att ha vunnit på ett omdiskuterat mål i sudden i den sista matchen. Östersund skulle bli motståndet i playoff två och definivt ett mycket tuffare lag än Haninge. Den första matchen spelades i Östersund i torsdags där hemmalaget vann ganska enkelt med 5-2. Huddinge var hårt drabbat av skador till den matchen och man gick ganska hårt på tre femmor, vilket också gav resultat i den första perioden där man var helt överlägsna. Man orkade inte riktigt och från period två och framåt så var det Östersund för nästan hela slanten. Det är självklart ett mycket bättre lag än Haninge man möter nu och hade man vissa problem att göra mål i den första matchserien så kommer man få det tufft mot ett defensivt starkt Östersund. Huddinge är starka hemma sedan tidigare och man har många gånger vänt ett 0-1 underläge i antal matcher, men idag kommer man få det tufft. Man får tillbaka några killar, men samtidigt så tror jag inte att man grejar tre poäng. Östersund har spelat upp sig och kan mycket väl ta sig ända till kvalserien.

ostersundÖstersund som sagt har gjort en grym säsong den andra halvan. Första delen var många väldigt kritiska till då man knappt lyckades ta sig till allettan och med tanke på att man hade en riktigt bra trupp på pappret så hade det varit ett stort fiasko. Efter jul och i allettan har man varit otroligt bra. Man kom tvåa i den norra allettan och det får ses som riktigt starkt med tanke på att man gjorde en medioker grundserie. I första matchen slog man ut Kovland med 2-0 och hela 17-2 i målskillnad. Nog för att Kovland inte är speciellt bra, men tyder ändå på klass att kunna göra så många mål. Tittar man på den första matchen som man spelade mot Huddinge gjorde man en riktigt dålig första period, men avslutade riktigt bra. Fortsätter man bara på samma väg så kommer man ge Huddinge en väldigt bra match även denna afton. Östersund kan dessutom förlita sig på en riktigt bra målvakt i Johan Berge som kommer bli mycket viktig med sin rutin. Huddinge brukar gå ut hårt i matcherna och kan man bara vara med i den första perioden så finns det alla chanser i världen att ta sig vidare redan denna dag. För ett bra lag är man och jag tycker man förtjänar en plats i playoff tre.


Huddinge ska vara favoriter för att man spelar på hemmaplan, men man ska också komma ihåg att all press ligger på talangfabriken från Stockholm. Jag är dock ganska säker på att Östersund kommer ge dem en hård match och därför blir mitt spel Östersund X2 till oddset 1.86 hos Unibet. Insatsen kommer att landa på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden