Det är endast en match som lever i playoffet till kvalserien senare i vår. Huddinge vann gårdagens match mot Östersund och ännu en gång får man spela en tredje avgörande match på hemmaplan. Jag tror det blir jämnare än vad det var igår.

  • Match: Huddige – Östersund
  • Speltips: Oavgjort
  • Odds: 5.00 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 1/3, 16.00

Huddinge vann gårdgens match relativt enkelt faktiskt. Jag var inne på dubbelchansen på Östersund, men det ville sig inte då hemmalaget var storleken större än gästerna. Idag förväntar jag mig en mer tillknäppt mach och då bör det även bli jämnare. Huddinge har ett lag som ska ha god chans att ta sig hela vägen till en kvalserie. Man är starka på hemmaplan och har fyra talangfulla kedjor som alla kan producera. Dagens match förväntar jag mig att det blir lite mer försiktigt spel och ju jämnare det är desto räddare kommer spelarna bli för att göra misstag och förlora. Vi körde på samma spel förra veckan i de två avgörande playoff och då satt det ena krysset på just Huddingematchen och det andra var otroligt nära mellan Helsingborg och Kristianstad. Hemmalaget ska vara favoriter här och det har även oddssättarna satt dem till. Jag tycker dock oddset känns lite lågt i en avgörande match för att spela på. Det är dock inget snack om att Huddinge är ett bra lag och förväntas gå vidare härifrån.

huddingeostersund

Östersund har gjort en grym säsong. Man började otroligt dåligt dock och man höll faktiskt på att missa allettan, men lyckades i sista stund knipa den sista platsen. I allettan var man som ett nytt lag och man slutade på en andraplats och det visar att laget har en hel del moral och framförallt att man är bättre än många trodde. På pappret är man riktigt bra i alla fall och nu när man fått spelet att stämma så kan man helt klart slå ut Huddinge. Däremot så tror jag det bli otroligt svårt med tanke på att man har bortaplan och jag tror inte man lyckas vinna under ordinarie tid. Jag tror dock att man lyckas hänga med bättre än vad man gjorde igår och då har vi ändå ganska stora chanser till att det slutar med ett oavgjort resultat. Som jag skrev ovan så kommer båda lagen vara otroligt rädda för att göra misstag med tanke på att det kan vara sista matchen för säsongen. Huddinge är  favoriter, men har också all press på sig, vilket gör att det kanske kan låsa sig lite. Det gjorde det förra veckan mot Haninge och den här matchen är minst lika viktig.


En tredje avgörande match betyder såklart en hel del nerver. Jag tror vi har goda chanser till att få se en oavgjord match här och därför kommer krysset att testas med en låg insats. Mitt spel blir allstå X i Huddinge – Östersund till oddset 5.00 hos bet365. Insatsen blir blyga 2 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden