Det är dags för den sista omgången i kvalserien till nästa års hockeyallsvenska. Just nu kan tre lag ta sig vidare och jag kommer fokusera på den match där avhängda Huddinge tar emot Karlskrona hemma i Björkängshallen. Matchen visas dessutom på Viasat Hockey.

  • Match: Huddinge – Karlskrona
  • Speltips: Över 5.5 & Huddinge
  • Odds: 1.67 & 4.70
  • Insats: 5/10 units & 2/10 units @ Unibet
  • Spelstopp: 5/4, 19.00

Förutsättningar och tabell: Huddinge, Piteå och Vita Hästen är alla avhängda. Björklöven behöver två poäng för att vara säkra, men kan klara sig på både en och två poäng beroende på de andra matcherna. Ja, det finns en hel del olika utgångar och ni får lista ut dem själva så postar tabellen nedan. Poäng, målskillnad och inbördes möten gäller.

1IF Björklöven960323:19 (4)180000
2Karlskrona HK951329:24 (5)170010

3Tingsryds AIF943228:24 (4)161101
4HC Vita Hästen941429:27 (2)130001
5Piteå HC922519:29 (-10)90110
6Huddinge IK921625:30 (-5)81000
DateGameVenue
2013-04-05 19:00IF Björklöven  -  Piteå HCUmeå Arena
2013-04-05 19:00Huddinge IK  -  Karlskrona HKBjörkängshallen
2013-04-05 19:00HC Vita Hästen  -  Tingsryds AIFHimmelstalundshallen

Huddinge ligger sist i serien och är avhängda. Man har överraskat på mig genom att ta sig såhär långt. Under nästan hela grundserien hade man stora problem bakåt, samtidigt som man öste in mål offensivt. Det är just offensiven som är deras stora styrka. Man har tre linor som varit riktigt bra framåt under hela säsongen där spelare som bland annat Sebastian Ellerstad, Måns Krüger och Matthias Sundberg utmärker sig. De har ett gäng talangfulla forwards utöver dessa herrar och man är också riktigt bra i powerplay. Deras svaghet ligger i defensiven, även om målvakterna som normalt sett varit ganska skakiga, har istället varit väldigt bra under vårsäsongen och det är förmodligen därför man tagit sig såpass långt som man nu har gjort. Laget är långa stunder väldigt virriga i egen zon, men när man väl kommer ur så är man livsfarliga. Björklöven som jag anser är kvalseriens klart bästa lag har sagt efter båda matcherna mot Huddinge att de är ett lurigt lag som kan slå alla om man har en bra dag och dessutom att man kanske är det bästa laget i anfallszon i hela serien. Det ska man ha en liten eloge för och då kan man lugnt konstatera att Huddinge spelar ett väldigt böljande spel som automatiskt skapar mycket målchanser. Hemma är man väldigt starka och ska inte räknas bort trots att man inte har något att spela för. De vill säkerligen avsluta snyggt inför hemmapubliken och även knäppa KHK på näsan ännu en gång. Deras tvi sista matcher har slutat 4-3 och 7-3.

Det går även rykten om att Tingsryd har eller kommer att betala pengar och dylikt till spelare i Piteå eller Huddinge ifall de går segrande ur sina matcher. Allt detta för att Tingsryd ska ha en chans att ta en av de två platserna. Det låter sjukt, men kan mycket väl vara sant för Tingsryd gjorde det säsongen 2010-11 och Örebro, eller en viss Fahlander betalade en skidresa för Asplöven säsongen innan om de vann sin sista match när de var avhängda mot ett jagande Tingsryd. Nu ryktas det om att man erbjudit saker till spelare i Piteå, och frågan är då vad man gjort för något med Huddinge då det kanske är den största chansen att hålla sig kvar i HA. Det är osportsligt, men faktiskt helt lagligt. En extra sporre för spelarna som egentligen nog bara vill knäppa en fredagsöl istället. Huddinge kan mycket väl vinna denna match.

Karlskrona har inga bra minnen ifrån Huddinge. För två säsonger sedan hade man allt i egna händer inför den sista matchen mot ett avhängt Huddinge. Man torskade matchen med 3-1 och Huddinge fick sin ”del av kakan” från Tingsryd, om man nu kan uttrycka det så. Nu har man samma läge som då och pressen är enorm på KHK. Det blir självklart en hel del nerver för Karlskrona och med tanke på Huddinges vassa offensiv så kan man mycket väl åka tomhänta härifrån. Däremot så är man rätta favoriter för att man är ett bättre lag än Huddinge, inget snack om det. Det som talar emot KHK är deras extremt usla bortastatistik som jag så många gånger nämnt. Man slog Piteå på bortaplan för två omgångar sedan, men det var bara KHKs tredje seger på resande fot på hela säsongen. Uppe i Piteå utnyttjade man lägena väl och tog vara på Piteås misstag. Matchbilden var ändå att Piteå var det bättre och spelförande laget, men inte fick in pucken bakom en storspelande Mattias Modig. Formen har man dock toppat, men att Karlskrona ska stå dryga 1.40 när man endast vunnit tre bortamatcher på hela säsongen är ett stort skämt, även fast man har all motivation i världen. Framåt har man varit riktigt bra de senaste matcherna och man har potential till göra mål framåt. På de fyra senaste har man smällt in 21 mål, men samtidigt är man sårbara bakåt på bortaplan, som alltid.


Jag tycker att KHK ska vinna denna match, men oddset är alldeles bedrövligt lågt och Huddinge är starka på hemmaplan medans KHK är usla på bortaplan. Det känns även som att det finns potential till att bli en riktigt målrik match då Karlskrona är heta för tillfället, men samtidigt är man dåliga bakåt och får se upp med Huddinges trixiga spel i anfallszon. Jag kommer spela över 5.5 mål till oddset 1.67 med 5 units och även Huddinge att vinna under ordinarie tid till oddset 4.70 med 2 units. Båda spelen finns hos Unibet.

Över 5.5 mål (1.67) – 5 units
Huddinge (4.70) – 2 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden