Jag rekade igår Kallinge i matchen mot Huddinge, men det var hemmalaget från Stockholm som vann den fighten. Nu väntar en avgörande match om vilka som tar sig till playoff 3. Huddinge är återigen på hemmaplan.

  • Match: Huddinge – Kallinge/Ronneby
  • Serie: Division 1 playoff
  • Speltips: Kallinge/Ronneby ML (inkl. förlängning/straffar)
  • Odds: 2.05 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/3, 16.00

Huddinge vann som sagt matchen under lördagen och tvingade fram en avgörande match. Resultatet skrevs till 4-1 och sista målet gjordes i tom kasse. Däremot så var resultatet missvisande gentemot hur spelet var. Kallinge vann skotten med hela 46-26 vilket också visar lite hur spelet såg ut. Jag har inte sett matchen, men efter rapporter på twitter och efter att ha läst matchreferat så kan man lugnt konstatera att Huddinges målvakt Pascal Müller-Larsson vann matchen åt dem. Huddinge är vassa offensivt och det ska man inte ta ifrån dem, även fast de i första matchen inte hade speciellt mycket. Nu i andra matchen spelade man upp sig, men ändå så kändes det som att KRIF hade de farligaste chanserna. Skillnaden mot Kallinge var att man satte dom innanför stolparna. Kallinge hade tre rena frilägen under matchen, men lyckades inte träffa målet en gång utan sköt utanför istället. De hade även flera ramträffar och de bästa chanserna man får under matchen så lyckas man inte träffa mål.

Kallinge har varit bäst spelmässigt  i två matcher i rad och fortsätter man på samma sätt som man avslutade idag så vinner man matchen och går vidare till nästa runda. Så länge man börjar träffa mål lite mer så kommer det gå vägen. Huddinge fick jaga mycket puck i egen zon under de två sista perioderna och man gick återigen runt på tre femmor vilket gör att nästa match säkerligen kommer bli lika jobbig. Kallinge har ett bättre lag på pappret, men Huddinge har fördel av hemmaplan. Känslan är ändå att om Kallinge bara träffar mål så vinner man utan problem. Müller-Larsson i Huddinge måste återigen göra en stormatch om Huddinge ska vinna.

Bredden i KRIFs lag är bättre än i Huddinge och nu hoppas jag att rätt lag går vidare, något annat skulle kännas orättvist med tanke på hur det sett ut. Samtidigt är det målen som räknas och inte spelövertaget i matchen. Tuggar bara Kallinge på så är jag inte orolig. Trots att oddssättarna förstått att oddset ska vara lägre så spelar jag samma spel som igår med samma insats, Kallinge/Ronneby ML (inkl. förlängning/straffar) till oddset 2.05 hos Betsson. Jag måste tro att rättvisan finns nånstans, Kallinge är ett stabilare lag och skulle det inte gå vägen så är deras säsong slut idag.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden