Det är dags för playoff 2 och den andra matchen i bäst av tre matcher. Kallinge vann den första matchen med 4-3 på hemmaplan och har nu två chanser på sig att avgöra och ta sig vidare i kvalet mot allsvenskan.

  • Match: Huddinge – Kallinge/Ronneby
  • Serie: Division 1 playoff
  • Speltips: Kallinge/Ronneby ML (inkl. förlängning/straffar)
  • Odds: 2.33 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/3, 15.00

Huddinge kom tvåa i den mellersta allettan efter Visby och det är ett målglatt gäng vi snackar om. Huddinge har en riktigt vass offensiv, som de flesta lagen i Stockholmsserien har, men samtidigt om man ska slå Huddinge så är det i deras försvarszon man vinner matcher mot dem. Inte så konstigt med tanke på att målen görs där, men Huddinge har sina svagheter just där. Man är ett skridskoskickligt lag som checkar hårt, framförallt på hemmaplan. Detta tror jag kommer passa Kallinge perfekt då även dem är ett riktigt starkt lag på skridskorna och förmodligen kommer de få en hel del kontringar. Jämför man deras spel med Kallinges så spelar de ganska lika, men det känns som att det är Kallinge som har den bredaste truppen. Framåt är man väl ganska lika, men jag tycker Kallinge har bättre backar än vad Huddinge har. Huddinge är inget lag man leker med, men Kallinge visade klass i första matchen och jag ser oddset som alldeles för högt här på ett av ettans bästa lag trots att Huddinge är ett starkt hemmalag. Huddinge hade i senaste matchen en del skadebekymmer då man saknade fem spelare, Nicklas Nilsson, Chritopher From-Björk, Billie Blomberg, Rasmus Dahlberg-Karlsson och Niklas Ebkerg. Ingen uppgift om dessa spelare nu, men är tveksam till att de spelar lördagsmatchen.

Kallinge/Ronneby var redan förra året en riktig succé och har inte gjort den här säsongen till något ovant. Man vann grundserien stort och i allettan södra kom man trea efter en hård kamp mot Vita Hästen och Olofström som avgjordes under sista omgången. Formen kanske inte har ansetts som den bästa på slutet, men samtidigt är nivån på den södra allettan bra mycket högre än vad den var i grundserien. Att man har ett bra lag på pappret är det inget snack om. Man har tre riktigt bra femmor där det är svårt att utse deras topline vilket gör att man allt som oftast kan skapa ett bra tryck i anfallszon. Sedan har man en riktigt bra fjärdeline som även dem gör en del framåt. Tittar man på matchen i torsdags mellan lagen som Kallinge vann så var det inget snack om att rätt lag vann. Kallinge var klart bäst och det var en rättvis seger. Skotten skrevs till 33-23 och enligt rapporter från olika personer/tidningar så var Huddinge ganska ofarliga framåt hela matchen. Huddinge gjorde tre mål, men två av dem var rejäla backmisstag och ett var en målvaktstavla från mittzon. Martin Pettersson i Kallinges mål är normalt en av seriens bästa målvakter och där har man ett övertag gentemot Huddinges två keeprar. Kallinge är ett riktigt bra bortalag och spelar dem som dem gjorde senast så ska de ha grymt bra chans igen. Kallinge åkte upp på fredagskvällen och tog in på hotell så utvilade ska dem vara.

Tycker inte skillnaden är så stor som oddset visar. Om jag ska vara ärlig känns det som en 50-50 match, med en liten fördel för KRIF om man tittar på trupperna. Så att när vi får 2.33 hos Betsson på Kallinge/Ronneby ML (inkl. förlängning/straffar) så är det definitivt ett överodds som måste spelas. Jag spelar 6 units på detta och så hoppas vi på det bästa som vanligt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden