Hemmalaget Huddinge står på fyra raka segrar hittills och har överraskat om vi får säga så. Idag tar dem emot Kallinge som egentligen måste vinna idag för att haka på topplagen. Känslan här är också att oddsättarna går lite för mycket på tabellen.

  • Match: Huddinge – Kallinge
  • Speltips: Kallinge X2
  • Odds: 1.80 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/1, 16.00

huddingeHuddinge har startat den tuffa allettan med fyra raka segrar och har en målskillnad på hela 16-5. Den är faktiskt ganska svår att prata bort, även om jag ska försöka det lite just nu. Fem insläppta mål på fyra matcher i den här serien är brutalt starkt och det bevisar lite hur bra faktiskt Huddinge är som förening trots att man kanske inte har dem bästa förutsättningarna med sponsorer, pengar och allt det där. Jag är ganska säker på att Huddinge är det lag i den södra allettan som har lägst utgifter på löner på spelarfronten och det gör deras prestation ännu bättre. Frågan är hur länge dem orkar dock. Huddinge är alltid bra när det kommer till såna här sammanhang, men den här säsongen har man ett klart sämre lag på pappret än vad man haft de senaste åren, men ändå lyckas man prestera när det väl gäller. Att man ska gå igenom allettan utan förlust har jag svårt att se och den kommer närmare för varje match som går. Idag möter man ett lag som är bättre än vad dem visat hittills och då tycker jag att det finns goda chanser till poäng för Kallinge idag då jag på pappret ser Kallinge som det starkare laget. Huddinge är dock starka hemma, men tycker oddset är väldigt lågt på den raka hemmasegern. Har Huddinge en halvbra dag idag och Kallinge en normal dag så vinner söderlaget här utan tvekan. Huddinge har presterat på topp u fyra raka matcher nu och en lite dipp måste komma nångång känner jag. Vi får hoppas det blir idag.

krifKallinge spelade vi på i fredags i bortamötet mot Visby där man ganska överraskande blev nollade och förlorade med 1-0. Man gör jobbet defensivt och släpper bara in en kasse, men gör man inga mål framåt så vinner man inga matcher. Enligt coach så gör man inte jobbet över hela banan och man blir lite bekväma. Chanser för att vinna matchen har man, men får helt enkelt inte in pucken. Idag möter man ännu ett lag som är tighta bakåt, men förhoppningsvis har man lite revanschlust och framförallt så kanske man har lite mer koncentration i avsluten idag. Som lag så har Kallinge ett bättre lag än Huddinge om man tittar på spetskompetensen. Det gäller bara att få ut allting. Idag kommer Huddinge vara det lag som är spelförande och det tror jag passar Kallinge alldeles utmärkt. KRIF är ett skridskostarkt lag som är duktiga på att vända spel snabbt och på så sätt kan man säkert straffa Huddinge en del idag. Kallinge har en trupp som ska ta sig till ett playoff enligt mig och då är en vinst idag nästan ett krav. Samtidigt som Huddinge presterar på topp match efter match så måste också Kallinge få lite utdelning snart. Spelar man som vanligt så kommer det bli tight och då har man goda chanser till vinst. Att man ska plocka en poäng minst ser jag dock väldigt goda chanser till och därför blir mitt spel på dubbelchansen istället.


Kallinge är bättre än vad tabellen visar och Huddinge är inte så bra som den visar heller. KRIF bör ha fin chans till minst en poäng i eftermiddag. Mitt spel blir alltså Kallinge X2 till oddset 1.80 hos Unibet. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden