Idag är det dags för omstart av hockeyettan och premiär för årets Allettan. Det finns ett par intressanta matcher idag, men pågrund av brist på tid kommer jag inte hinna få ut allt. Jag kommer dock i första hand att lägga fokus på matchen mellan Huddinge och Hudiksvall där jag kommer luta mig åt matchens underdog.

  •  Match: Huddinge – Hudiksvall
  • Serie: Allettan Norra
  • Speltips: Hudiksvall X2
  • Odds: 2.25 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 27/12, 16.00

huddingeHuddinge är en av mina ”minifavoriter” till att ta hem denna serie efter storfavoriten Sundsvall. Talangfabriken från Huddinge har de senaste säsongerna varit ett av de absolut bästa lagen i hockeyettan och är så även iår. Den östra serien under hösten vann man efter att ha tagit 51 av 66 möjliga poäng, vilket är otroligt starkt. Deras styrka är väl deras disciplin i deras spel. Man är starka bakåt och spelar tight i egen zon, vilket gör att motståndarna får svårt att ta sig till lägen, speciellt lite sämre lag. När man däremot möter bättre lag som tex Hudik, Vsby bland annat så är det ganska jämnt. Man är ofta spelförande i sina matcher, men har som vanligt en tendens att vara ganska oeffektiva framåt. Trots att man gjorde nästan flest mål i serien och dessutom slutade på plats ett så är man bara på plats åtta i skotteffektivitet. Man har en ung trupp som mycket väl kan gå långt denna säsong, men då måste man också få allt att stämma. Jag tvivlar inte på Huddinge, men idag möter man ett lag som jag tycker är minst lika bra och då är Huddinge som sagt rätta favoriter, men de är och löjligt höga favoriter, vilket känns helt fel.

hudiksvallHudiksvall var faktiskt en av mina favoriter inför säsongen att vinna den östra hockeyettan. Nu slutade man dock på tredje plats i serien, åtta poäng bakom ettan Huddinge. Problemet man haft under säsongen är att man mer eller mindre haft stora delar av sin trupp skadade/sjuka i de flesta matcher. Man har laborerat med många olika kedjeformationer och haft flera inlånade spelare med sig vilket såklart inte ger den bästa stämningen och kemin. Ändå har man placerat sig såpass högt och det innebär också att man har en grymt bred trupp med mycket spetskompetens. Till dagens match har man faktiskt nästintill full trupp för kanske första gången under den här säsongen och då ska man inte vara såna här underdogs som man är idag. Man saknar två ordinarie spelare, men resterande finns tillgängliga för spel. Dessutom har man lånat in Henric Höglund och Jesper Persson som de båda den här säsongen har tillbringat sin tid i division två där man också varit tongivande för sina respektive lag. Båda har meriter från högre divisioner och har varit goda poängmakare i sina dagar. Klart två tillskott som säkerligen kommer göra nytta för detta Hudiksvall. På pappret tycker jag faktiskt att man har en av allettan norras bästa trupper och då ska inte Huddinge vara så höga favoriter. Hudiksvall vann dessutom båda höstsäsongens möten. Finns goda chanser till att ta poäng även idag.


Huddinge är bra och ska vara favoriter. Man är bra hemma och det kan ingen ta ifrån dem. Hudik ska inte underskattas dock och med nästintill full trupp så ska man definitivt utmana Huddinge idag. Mitt spel blir därför med 5 units att Hudiksvall ska plocka minst en poäng idag. Spelet är marknadshögst på Unibet till oddset 2.25.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden