Den östra serien bjuder på ett riktigt toppmöte idag mellan två lag som också är förväntade att vara däruppe och slåss. Hemmastarka Huddinge är favoriter hemma mot Hudiksvall med all rätt, men är inte oddsen rätt skeva här? Det finns en bra chans för bortalaget till poäng här.

  • Match: Huddinge – Hudiksvall
  • Speltips: Hudiksvall ML
  • Odds: 3.40 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 1/11, 16.00

huddingeHuddinge är som väntat ett topplag säsong efter säsong och det är ingen skillnad det här året. Niclas Falks mannar ångar på i normal takt och ligger på en andraplats bakom överlägsna Södertälje. Årets Huddinge är bra, men fortfarande snäppet sämre än vad man varit tidigare säsonger. Man kommer funka bra i grundserien och kanske även i allettan, men så mycket längre än så tror jag inte man kommer ta sig. Man har trots allt tappat en hel del spetskvalité från förra säsongen och det lär bli märkbart i längden. Man har som en vana att föra matcherna på hemmaplan, men har också som vanligt väldigt svårt att få in pucken ibland trots sitt spelövertag i matcherna. De senaste matcherna har man vunnit, men det har inte varit lika självklart som det varit tidigare under säsongen. Som sagt, man är ett av seriens bästa lag och man är oerhört svåra att spela mot i Björkängshallen, men det här oddset känns väldigt fel. Jag köper att man är favoriter här, men tycker ändå att bolagen underskattar Hudiksvall något.

hudiksvallHudik är som sagt lite underskattade efter att ha gjort en riktigt dålig på säsongen. Det var lite lika förra säsongen och man blev starkare ju längre tiden gick. Den här säsongen är det i princip likadant och man har nu efter halva serien spelat upp sig rejält och befinner sig på en fjärdeplats där man ligger på samma poäng som trean Visby och bara har två poäng upp till Huddinge. Deras stora styrka är det offensiva och så länge man håller igång det så kan man slå alla lag här, utom suveräna Södertälje som ingen kommer kunna slå i den här serien. Man hade under början av säsongen också problem med skador, vilket kanske också förklarade en del till de dåliga resultaten. Nu har man gott självförtroende och ställer upp med i princip fullt lag. Den som saknas är kaptenen Magnus Nilsson och det är såklart ett tungt tapp, men samtidigt har de en väldigt bred trupp så att en spelare är borta bör inte spela någon större roll. Huddinge vann säsongens första möte uppe i Hudiksvall helt överlägset. Stockholmarna spelade ut Hudik och 1-5 som resultat var klart rättvist. Idag kommer det bli betydligt jämnare och oddsen är alldeles för höga för att inte låta bli.


Huddinge är rätta favoriter och har bra chans idag, men samtidigt inte så bra chans som bolagen anser dem att ha. Det skiljer två poäng mellan lagen och Hudik är klart bättre än dem var i starten av säsongen. Mitt spel blir alltså Hudiksvall ML till oddset 3.40 hos betsson. Insatsen hamnar på 3 units då det ger bra utdelning ändå vid vinst.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden