Huddersfield ser inte starka ut för dagen men man har fin grundkapacitet och i en match som denna talar allt för att man tänder till rejält och motståndarna Derby är urstarka för dagen så det känns bäddat för en härlig fotbollsmatch. Jag har hittat ett mycket troligt spel som jag kliver in tungt på!

Huddersfield – Derby 
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.90 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 16.00 

Huddersfield som var riktigt på gång för någon vecka sedan ser fortsatt svaga ut för dagen då man har 3 raka utan seger bakom sig nu. Senast spelade man 0-0 borta mot Brighton vilket får ses som ett steg i rätt riktning för laget som innan det hade två raka förluster mot starkt motstånd i Reading och Ipswich. På hemmaplan spelar man ofta en energisk fotboll med ett offensivt tänk och linan 2.5 har man varit över i 4 av lagets 5 senaste hemmamatcher. Det är just hemmaplansfavören som gör att jag tror man kan ställa till de något för Derby då laget har en förmåga att höja sig när man ställs mot bättre motstånd, det såg man inte minst för 2 matcher sedan då man slog formstarka Burnley med 2-1 hemma på John Smith’s Stadium. Nu väntar återigen en tuff match men man har 2 raka segrar i ryggen mot Derby på sin hemmaplan så nog vet man att man är kapabla att slå dem!

Derby går från klarhet till klarhet för dagen och ståtar nu med 7 raka segrar. Värt att nämna är att laget gjort 2 mål eller fler i 6 av dessa 7 matcher så offensiven är det verkligen inget fel på. Lagets defensiv är relativt stabila men visst svajar den ibland och man har släppt in mål i 4 av lagets 5 senaste matcher så helt på topp är den inte och idag saknas lagets kanske bästa försvarare vilket gör mitt spel än mer spelvärt! Man har en offensivt lagd trupp där vasse mittfältaren Craig Bryson är riktigt vass för dagen och öser in mål och assist för laget. Utöver honom har man starka målskyttar i Chris Martin (10 mål), Jamie Ward (7 mål) och Simon Dawkins som fick göra mål senast i segern mot Doncaster. Formstark trupp med riktigt formstarka och vassa offensiva spelare. Det känns bäddat för en målfest här! 

_63208579_craig_bryson
Craig Bryson är Derbys bäste spelare och han kan på egen hand
lösa det här överspelet med fina assist och grymma mål! 

Derby har spelat över 2.5 mål flest gånger av alla lagen i serien då man varit över linan i 15 av 21 matcher den här säsongen. Huddersfield har varit över linan i 11 av 21 matcher.

Huddersfield får tillbaka försvararen Joel Lynch från avstängning men i gengäld får man klara sig utan försvararen Peter Clarke och mittfältaren Jonathan Hogg här.
Derby fick ett blytungt avbräck då lagets bäste försvarare Richard Keogh utgick skadad senast och missar den här matchen. Det öppnar för Man United lånet Michael Keane som kommer göra första matchen från start i Derby-tröjan.

Kort summering: 
Huddersfield är riktigt starka när de vaknat på rätt sida och en dag som denna när man ställs mot formstarka Derby på Boxing Day så kan vi räkna med ett riktigt spelsuget Huddersfield! Derby ser fortsatt riktigt starka ut i offensiven men till den här matchen blir den en förändring i försvaret och det skall bli intressant att se hur man löser det. 3 av lagens 4 senaste matcher mot varandra har slutat med 3 mål eller fler så jag tycker överspelet känns sunt i den här matchen!