Här har vi en spännande match i NBA mellan Houston Rockets och Oklahoma City Thunder som drar igång inatt. Houston Rockets har verkligen varit en besvikelse så här lång in på säsongen, medans man kan inte säga samma sak om deras motståndare, Oklahoma City Thunder som imponerad och vunnit fem raka matcher. Kommer Rockets kunna avbryta Oklahomas vinst serie?

  • Match: Houston Rockets – Oklahoma
  • Spel: Oklahoma City Thunder – 2
  • Odds: 1,68 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 02:00

Houston Rockets kommer in till den här sammandrabbningen med dåliga resultat bakom sig. Deras förluster har varit med över 20 poängs marginal. Mardrömmen började redan under försäsongen och fortsatte sedan mot San Antonio Spurs, Denver Nuggets, Golden State Warriors och senast mot Miami Heat. Det är verkligen konstigt att laget inte presterat bättre med tanke på vilka spelare man har. Den största besvikelsen måste ändå den erfarne James Harden stå för. En spelare av hans kapacitet skall kunna göra mycket bättre ifrån sig än vad han visat hittills på säsongen. I den senaste matchen mot Miami missade han alla 10 försök till att sätta en 3 poängare. Men det är inte bara hans fel att det går dåligt. Försvaret har kämpat med att hitta rätt och inte lyckats få det att fungera. Nu får man troligtvis den bäste defensiva spelaren tillbaka i Dwight Howard. Det är avgörande att han och framförallt Harden börjar leverera om Houston skall börja vinna.

photo  Oklahoma_City_Thunder.svg

Oklahoma City Thunder har å andra sidan öppnat väldigt starkt och man ser hur mycket Kevin Durant och Russell Westbrook betyder för laget. Förra säsongen var bägge spelarna ofta frånvarande och Oklahoma gick inte alls bra. Nu har de imponerat och laget har inte haft en bättre start sedan 2011/12 säsongen. Durant gör i genomsnitt 30 poäng och visar inga som helst effekter på fotproblem som begränsade hans framfört förra säsongen. Westbrook gör i genomsnitt 32 poäng och var strålande i matchen mot Miami Heat där han lyckades med 48 poäng. Fem raka vinster som började mot Denver Nuggets, Utah Jazz, San Antonio Spurs, Orlando Magic och senast mot Denver Nuggets igen. De har haft det svårt mot Houston Rockets sett till deras senaste inbördes möten, men skall man lyckas bryta den negativa trenden så skall man göra det nu.

 

Mitt spel i den här matchen blir vinst till Oklahoma City Thunder med -2 i handicap. Det de visat upp hittills väger tungt i detta möte där jag ger klar fördel till Oklahoma.

/ Akilles_80