Holland är klara gruppsegrare och tar här emot ett Ungern som måste vinna matchen för att inte tappa mot övriga lag i gruppen. Frågan är om man har vad som krävs för att slå ett av världens bästa landslag på deras hemmaplan?

Holland – Ungern
Spel: Holland -1.5 (Asian hcp)
Odds: 2.025 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 20.30

Holland är redan klara gruppsegrare och har egentligen ingenting att spela för men i landslagssammanhang spelar det ofta ingen roll då spelarna givetvis vill vinna i sin landslagströja och framförallt inför sina hemmafans. Man gör ytterst sällan en dålig match när man spelar på hemmaplan och i det här gruppspelet har man besegrat samtliga lag med 2 mål eller fler på sin hemmaplan. Nu möter man ett Ungern som är jämna rent kapacitet mässigt med lag som Rumäningen och Turkiet som Holland kört över på sin hemmaplan. Ungern i sin tur måste vinna den här matchen då det är väldigt jämnt i gruppen. Ungern ligger tvåa och har 14 poäng medan Turkiet och Rumänien delar tredjeplatsen med 13 poäng. De två sistnämna lagen ställs mot svaga Andorra och Estland så Ungern måste i stort sett räkna med att de måste vinna den här matchen för att inte bli av med andraplatsen i gruppen.

Holland har gjort ett strålande gruppspel då man tappade sin första poäng på 8 matcher näst senast när man spelade 2-2 borta mot Estland efter en dåligt genomförd match. Därefter begav man sig till Andorra och vann ”bara” med 2-0 vilket gjort att många är skeptiska till Hollands motivation inför den här matchen. Jag är dock inte särskilt nervös då tränaren gått ut med i media att de som vill spela VM i Brasilien måste utmärka sig i matcher som denna och det bör tända laget här. Inför sina hemmafans spelar Holland alltid bra fotboll och man har kört över mängder med lag den senaste tiden. Tränaren har även sagt att man är motiverade att vinna den här matchen och utesluter helt och hållet att de ska ha problem med motivationen här. Jag tror honom fullständigt och tror Holland kommer höja sig rejält efter de två senaste matcherna och köra över Ungern här som måste framåt för seger… Kvalitén finns i laget och nu ställs man mot ett ojämnt Ungern som lär få en tuff kväll…

Ungern krossade Estland på sin hemmaplan senast med hela 5-1 men före det blev man själva överkörda på bortaplan mot Rumänien med 3-0. Före det hade man två raka kryss mot Turkiet borta och Rumänien på sin hemmaplan. Man är som sagt väldigt ojämna i sina prestationer men överlag är man helt okej men trots det är man flera nivåer bakom Holland. Det är väldigt jämnt bakom Holland vilket gör att Ungern måste framåt för seger och när man var i samma sits borta mot Rumänien så gjorde man en usel insats och förlorade med 3-0 i en match där man gick bort sig flera gånger i försvaret. Nu möter man ännu bättre spelare som är betydligt vassare i sina omställningar vilket bör ställa till det ordentligt för Ungern här. Jag har väldigt svårt att se hur Ungern ska ha något att säga till om i den här matchen. Jag vet att många tror på en skräll här då Ungern är mer motiverade men vad spelar det för roll när man är klasser sämre än motståndarna? Holland ska pliktmässigt vinna den här matchen inför sina hemmafans!

Jeremain+Lens+Netherlands+v+Andorra+FIFA+2014+Inxqqc5QXrex
I Robin Van Persies frånvaro får spelare som Van Der Vaart
och Jermaine Lens kliva fram och göra målen för Holland!

Holland får klara sig utan viktiga spelare som Van Persie, Van der Wiel och de Guzman men det finns bra ersättare för dessa herrar. Positivt för laget är att Leroy Fer och Nigel de Jong är tillbaka i laget igen.
Ungern har ett blytungt avbräck i anfallaren Adam Szalai som är sjuk.

Holland har haft tämligen enkelt för Ungern de senaste åren då man radar upp segrar och har vunnit de 5 senaste mötena med Ungern med 2 mål eller fler. I bortamatchen mot Ungern i det här gruppspelet vann Holland med hela 4-1 och värt att nämna är att Holland har 21-5 i målskillnad på dessa 5 segrarna…

Kort summering:
Det funkar inte för Ungern att bara vänta och se vad Holland gör i matchen utan laget måste framåt och gör mål då man minst sagt är i behov av trepoängaren i den här matchen. Det bör passa Holland väldigt bra som kan kontra in mål på Ungern som säkerligen kommer gå bort sig i försvaret likt man gjort flera matcher den senaste tiden. Holländarna har dessutom genom åren haft väldigt enkelt för Ungern och jag tror inte det blir någon skillnad ikväll heller utan man kör över dem i vanlig ordning!