Otroligt hett möte ikväll när två guldkandidater drabbar samman. Det är kniven mot strupen för Holland som måste ta poäng här efter skrällförlusten mot Danmark senast, och helst ska det vara tre poäng. Tror det blir en tuff match där det smäller rejält, och då har vi en spelare som helt klart ligger i farozonen för ett gult kort. Läs mer!

  • Match: Holland – Tyskland
  • Spel: Mark van Bommel att bli varnad
  • Odds: 2.40 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Som jag skrivit tidigare så är inte Mark van Bommel någon personlig favorit i mina fotbollsögon. En spelare som ofta kör med fula knep samtidigt som han inte alls kan ta smällar utan att gnälla och filma. I öppningsmatchen mot Danmark fick han även syna det gula kortet efter 66 minuters spel, ett kort han gott och väl hade samlat ihop till. Jag har tidigare rekat att han ska bli EM’s mest varnade spelare, men tyvärr ligger ju det lite pyrt till nu när Holland faktiskt riskerar att åka ur redan i gruppspelet.

Jag hade inte förväntat mig att han skulle få ett kort mot Danmark faktiskt, då jag trodde att Holland skulle ha bra kontroll på tillställningarna och att van Bommel skulle slippa hamna i situationer som renderar i ett gult kort. Nu idag så är det betydligt tuffare motstånd när Tyskland står på andra planhalvan, och då tror jag van Bommel kommer få det riktigt svårt att hänga med, det har han visat under hela säsongen i Milan när man ställts mot tuffare motstånd.

Får vi se några läckra kapningar ikväll månne?

Holland måste som sagt framåt och har som vi alla vet grymt bra offensiva spelare i Robben, van Persie, Afellay och Sneijder. När nu Holland kommer trycka på så öppnar det för kontringar för Tyskland och jag kan nästan garantera att van Bommel kommer få gå in och stoppa dessa kontringar minst ett par gånger under matchens gång. Låt oss säga att Özil kommer i en kontring mot van Bommel, då finns det ett sätt för holländaren att plocka ner Özil, och det är inte på ett regelrätt sätt..

Domare ikväll är ingen mindre än Jonas Eriksson, som nu etablerat sig på allvar ute Europa. Han håller sig ofta ganska kall med korten när det döms i den allsvenska fotbollen, men ute i Europa så blir det oftast en 4-5 kort per match. I kvällens heta match räknar jag iskallt med att han minst håller det snittet, och då skulle jag bli oerhört förvånad om inte van Bommel tilldelats ett gult kort.

2.40 som unibet erbjuder tycker jag är ett bra odds och det spelas med lite under medelinsats.

Testar även 0.5/10 units på ett rött kort för van Bommel, finns till 18 ggr pengarna hos unibet.

Insatsen tillbaka om han inte startar matchen.

/e@sy