En hel del landskamper idag och vi har ett fint möte framför oss på Amsterdam Arena där Holland och Spanien stöter samman. Holland saknar tunga namn framåt samtidigt som Spanien väntas rotera en hel del i startelvan. Det bäddar för ett underspel!

  • Match: Holland – Spanien
  • Spel: under 2.5 mål
  • Odds: 1.70 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Holland har varit en stor besvikelse i EM-kvalet så här långt och placerar sig endast på en tredjeplats i Grupp A bakom Tjeckien och Island. Förra helgen ställdes man mot Turkiet (1-1) på hemmaplan och tack vare ett mål på stopptid av Huntelaar så lyckades laget rädda en poäng. Även fast Holland dominerade stora delar av den matchen och tog sig till många fina lägen så hade man svårt att trycka dit bollen. Inte särskilt förvånande kanske då Holland saknade både Robben och Van Persie mot Turkiet, och dessa herrar saknas även i dagens match. Det var ett riktigt högt tempo i matchen mot Turkiet, men jag tror det blir betydligt lugnare här. För det första är det en träningsmatch och sedan lär nog Holland backa hem en del mot ett passningsskickligt Spanien.

Förutom Robben och Van Persie så stryker vi även försvararen Vlaar till dagens match.

spanienholland

Spanien har lyckats bättre i sitt EM-kval och placerar sig på en andraplats just nu bakom Slovakien som tagit full pott. Nu senast blev det en 1-0 seger på hemmaplan mot Ukraina och även fast det målsnåla resultatet så haglade det chanser åt båda håll, framförallt för Spanien då. Spelare som Isco och Iniesta var på riktigt bra spelhumör och Spanien borde nog minst gjort en tre mål på alla möjligheter. Men till dagens match så väntas det bli en hel del rotation i startelvan och det kommer givetvis märkas av ute på planen. Mycket tyder på att Vicente del Bosque byter ut stora delar av startelvan och sätter bland annat De Gea i mål istället för Casillas. Backlinjen tycker jag ändå är hyfsad då Carvajal, Bartra, Albiol och Bernat förväntas spela. Kikar vi framåt så ser det ut att bli Pedro tillsammans med debutanterna Juanmi och Vitolo. Pedro har haft en väldigt tung säsong och de andra två lär ha lite nerver i debuten.

Jordi Alba vilas från dagens match ser det ut som och sedan tidigare saknas även anfallaren Diego Costa.


Holland saknar två tunga namn framåt och med ett roterande Spanien så tycker jag inte heller att gästerna ser särskilt starka ut offensivt. Jag tror inte vi får se särskilt många mål här och testar därför under 2.5 mål med en insats strax under medel.

Testar även en tv-slant på Oavgjort/Spanien på marknaden Halvtid/Fulltid – 5.50 @ bet365

Spanien har trots allt en väldigt fin bänk och det kan fälla avgörande till slut.

/e@sy