Grupp B drar igång idag och vi börjar med matchen mellan Holland och Danmark. Sett till trupperna så borde detta vara lite av kattens lek med råttan, så jag testar ett målspel på Holland här.

  • Match: Holland – Danmark
  • Spel: Holland över 1,5 mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Holland kommer in till detta EM som en av guldkandidaterna tillsammans med Spanien och Tyskland, så givetvis ska man inte ha några större problem med att avfärda Danmark här. Genrepen inför detta har sett bra ut och man har nu 8-0 på de två senaste träningsmatcherna. Nu har man förvisso inte mött något motstånd av den tuffare sorten, men det är nog väldigt viktigt att få lite självförtroende i målgörandet. Senaste träningsmatchen tvålade man dit Nordirland med hela 6-0 och det var viktiga spelare som fick näta där. Robin van Persie och Afellay fick göra två mål vardera och även Sneijder fick sätta en balja. Att van Persie är viktig för Holland är ju inget att orda om, men när man nu även fått igång Afellay så ser detta holländska lag ruskigt intressant ut.

Danmark har inget höjdarlag på papperet enligt mig och man har verkligen hamnat i en omöjlig grupp här. Med både Holland och Tyskland i gruppen så är detta kört innan det ens har börjat. Vi såg alla själva vilka problem Sverige hade med Holland i EM-kvalet när vi fick stryk med hela 4-1 och blev totalt utspelade. Nu slog vi förvisso Holland hemma i den avgörande matchen, men detta berodde nog främst på att Holland redan var klara och gick på tomgång. Kikar vi till den danska truppen så heter ”stjärnorna” Bendtner, Kjaer och Agger, vilket förmodligen inte skrämmer Holland det minsta.

Danmark har ju även lite målvaktsbekymmer när den rutinerade Sörensen skadade sig i genrepet mot Brasilien och missar hela EM. Även mittfältaren Niki Zimling klev av träningen igår och man befarade en bruten tå. Nu visade det sig inte vara så allvarligt och han kan förmodligen spela idag.


Med spelare som Robben, van Persie, Afellay och Sneijder på planen så skulle jag bli väldigt överraskad om inte Holland smäller in minst två baljor här. Man har ju även en hyfsad anfallare som tros börja på bänken, nämligen Huntelaar. Nej, Danmark kommer få det väldigt jobbigt här och spelet känns gjutet!

Testar även målskyttespel på van Persie (2.05) och Afellay (3.60) med 1/10 units vardera, oddsen hittar ni hos bet365.

/e@sy