Sista omgången av Grupp B spelas idag där det redan står klart att både Holland och Chile kommer avancera vidare från gruppspelet. Men eftersom tvåan i den här gruppen förmodligen ställs mot Brasilien så tror jag inte det blir någon avslagen match här. Chile måste gå för vinsten och det borde innebära en del mål här.

  • Match: Holland – Chile
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Holland toppar gruppen just nu efter två raka segrar i gruppspelet. Först tvålade man dit Spanien med hela 5-1, för att sedan vända ett 1-2 underläge till 3-2 seger mot Australien. Hela åtta mål framåt på två matcher är väldigt imponerande och det är givetvis Van Persie samt Robben som är de två stora hoten framåt i det här laget. Vi såg mot Spanien vad framförallt Robben kan utföra i kontringsspelet, och jag tror man kan få en ganska passande matchbild för det även idag. Det är Chile som måste gå för vinsten och det borde öppna upp för spelvändningar. Men defensivt tycker jag inte att Holland imponerat för fem öre under de två matcher man spelat hittills. Australien är knappast ett av de bättre lagen i detta VM och man skapade förvånansvärt mycket chanser på holländarna. Nu möter man ett Chile som har betydligt fler klasspelare i offensiven, då tror jag man kommer få det svårt att freda det egna målet. Mycket tyder på att man återgår till en 4-3-3 uppställning idag, som man även spelade mot Australien i andra halvlek.
Van Persie är avstängd idag och ersätts troligen av Huntelaar. Vidare så saknas Bruno Martins Indi i backlinjen på grund av skada.

hollandchile

Chile har imponerat i detta VM efter två spelade matcher, framförallt är det en mycket fin offensiv man visat upp. 3-1 seger i öppningsmatchen följdes sedan upp av en mycket bra insats mot Spanien där man vann med 2-0. Blixtsnabba Alexis Sanchez och Eduardo Vargas i anfallet med en Arturo Vidal bakom sig kan mycket väl gå riktigt långt i den här turneringen. Orosmomentet är dock det defensiva spelet tycker jag, trots att man bara släppt in ett mål så här långt. Man släppte till otroligt många lägen mot Australien och även fast man höll nollan mot Spanien så borde nog Busquets spräckt nollan även där. Men spanjorerna utnyttjade inte kontringslägena som man bjöds på i den matchen, för dom dök upp titt som tätt. Spanien stannade upp spelet varenda gång och försökte passa sönder Chile i den matchen, vilket jag inte tror kommer hända idag. Holland har ett mycket rakare kontringsspel och det kan straffa Chile idag. Eftersom Chile sitter på en sämre målskillnad så måste man vinna dagens match om man ska vinna gruppen, vilket borde öppna upp den här matchen rejält.
Inga nya avbräck hos Chile som kan mönstra ett starkt lag.


Nu är det inte helt hundra att Brasilien vinner sin grupp, men jag har svårt att se hur man ska blåsa poäng mot Kamerun i den avslutande matchen. Det innebär att tvåan i den här gruppen förmodligen kommer ställas mot Brasilien, vilket man nog helst vill undvika. Chile lär därför sätta full fart framåt och det öppnar upp för mål. Minst tre mål i matchen blir mitt spel med en medelinsats.

/e@sy