Vi har knappt hämtat oss från gårdagens udda siffror mellan Brasilien – Tyskland, innan det är dags för nästa semifinal att kicka igång. Det är Holland som möter Argentina och till skillnad från gårdagens match så tror jag det blir en tät drabbning med fåtal mål.

  • Match: Holland – Argentina
  • Spel: under 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Holland tog på ett imponerande vis sig igenom gruppspelet där både Spanien och Chile får ses som väldigt hårt motstånd. Nu visade man inte upp något större försvarsspel i gruppmatcherna kan jag tycka, trots att man fick full pott i tre matcher, men både i åttondelsfinalen och i kvartsfinalen så tycker jag mig sett bättring på den fronten. Jag tror nog att man kommer backa hem en del idag och försöka kontraslå Argentina, något som knappast lär ge någon publikfriande match direkt. Men jag tycker ändå att det är det spelet som holländarna är bäst på, istället för att föra matcherna. Man har ett par giftiga herrar i Robben och Van Persie som gillar kontringsspelet, men argentinarna måste vara väl förvarnade nu och lär inte gå bort sig allt för mycket.
Hos Holland stryker vi fortsatt Nigel de Jong som är ute med en skada.

hollandargentina

Argentina har inte direkt imponerat i detta VM tycker jag, även fast man precis som Holland gick ut från gruppspelet med tre raka vinster. Det har oftast varit Messi som fått kliva fram och avgöra matcherna, för i övrigt tycker jag att det stjärnspäckade anfallsspelet varit blekt. Nu åkte man på en otroligt tung skadesmäll i förra matchen mot Belgien, då Angel Di Maria tvingades kliva efter cirka halvtimmen spelad. Di Maria har utan tvekan varit en av de bättre spelarna i Argentina detta VM och jag tycker man tappade kvalité direkt när han tvingades byta. Nu fick förvisso Higuain en liten boost i självförtroendet efter sitt första mål senast, men jag tror ändå att han kommer få det tufft idag. Försvarsmässigt har Argentina hållit ihop det bra de senaste matcherna då man inte släppt in något mål mot varken Schweiz (1-0) eller Belgien (1-0). Förvisso en del tur med ramträffar, men i övrigt så tycker jag inte att man släpper till särskilt många chanser.
Förutom Di Maria så verkar argentinarna skadefria, vilket innebär att Agüero är tillbaka.


Till skillnad från gårdagens jätteslakt så tror jag inte att detta kommer bli något målfyrverkeri. Tror det kommer bli väldigt avvaktande spel från början där holländarna backar hemåt och låter Argentina hålla i bollen. Tror på under 2 mål i matchen och jag testar en mindre insats på detta. Pengarna tillbaka vid exakt två mål!

/e@sy