Ett kortare uppehåll för ligafotbollen när vi kastar oss in i VM-kvalspel i de olika kontinenterna. I Europa hämtas spel på två riktigt tunga favoriter där jag givetvis hoppas på leverans. Vi inleder med en match i Rotterdam i något som bara ska vara kattens lek med råttan.

  • Match: Holland – Andorra
  • Spel: Holland över 5,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.30

”De Oranje” siktar uppåt och blickar framåt igen efter det totala fiaskot i sommarens EM-slutspel där man inte lyckades plocka en enda poäng på 3 gruppspelsmatcher. Bart van Marwijk har kickats sedan dess och veteranen Louis van Gaal har tagit över med en flygande start. Turkiet och Österrike har besegrats där kvällens något knackiga motstånd får ses som ytterligare tre säkra poäng på kontot.

En del nya namn har börjat spelas i laget, bl.a. i backlinjen. Wesley Sneijder (central mittfältare), Arjen Robben (ytter) och Tim Krul (målvakt) är inte med pga skador, spelare som inte direkt kommer saknas i den här matchen. Ser det istället som ett fint tillfälle för övriga, hungriga spelare att visa upp sig. Tre spelare kan eventuellt få chansen att visa upp sig inför hemmapubliken (Feyenoord), däribland Bruno Martins Indi.

Mikrostaten Andorra står alltså för motståndet. Ett land med drygt 22000 invånare där katalanska gäller som modersmål – det är dock det närmsta man kommer vad gäller att hålla Barca-klass. Det här är en relativt oduglig fotbollsnation som endast har en seger i landets historia sett till tävlingsmatcher. Stora delar av truppen håller till i den inhemska ligan medan övriga går att hitta i några mindre klubbar i Spanien. Jämförelsevis så kan t.ex. målmaskiner som Robin van Persie (Manchester United) och Klaas-Jan Huntelaar (Schalke) gå upp mot Marc Vales i gästernas backlinje som håller till i Real Madrids C-lag.

Andorras två inledande matcher har slutat med två programenliga förluster: 5-0 mot Ungern (hemma)  samt 4-0 mot Rumänien (borta). Här kan man blicka fram mot 90 minuters gnuggande av försvarsspel.

De Oranje har Rumänien på schemat inom några dagar, vilket får ses som en svårare motståndare och kanske kan en del fokus ligga där redan nu. Iallafall i förbundskaptenens huvud som eventuellt kan låta någon storfräsare stå över kvällens match för att släppa fram lirare som inte är lika säkra på sina platser. Återigen, något jag inte ser som något negativt inför uppgifter likt denna.

Något jag gillar när det ska letas diverse spel på kvällens hemmalag är det faktum att Holland brukar visa bra karaktär inför den här typen av matcher, att jämföra med exempelvis Italien som kan sova sig genom tävlingsmatcher av liknande art. Man brukar visa upp ett intresse av att man vill lira ut och herrarna som får starta på topp lär vara sugna på att måla när chanser likt denna ges.

Om kvällens gäster kan släppa in 9 mål under 180 minuters spel mot Rumänien och Ungern så är jag övertygad om att de orangea kan snickra vidare på den målskörden – så även göra fler mål än vad de övriga motstånden lyckades med.

Kör även på dessa sidospel för mindre insatser hos samma bookie:
Över 13 hörnor (3-vägs) 3,25 1/10 units
Över 2,5 mål (1a halvlek) 2,00 1/10 units
Självmål 6,00 0,5/10 units

Skulle man vänta in startelvan så kan jag rekommendera spel på målskyttar. Kan på vissa håll finnas 1,70-2,00 ggr på exempelvis en tvåmålsskytt i nr 9-rollen (van Persie/Huntelaar) eller ett mål av en offensiv mittfältare (van der Vaart).

/Puyol