Division 2 Västra Götaland bjuder på godbitar under lördagen, och här kommer mitt bidrag!

  • Match: Högaborgs BK – Lindome GIF
  • Spel: Lindome Draw no bet
  • Odds: 1,84 @ NordicBet
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 14:00

Högaborgs BK har öppnat serien riktigt dåligt och placerar sig sist i tabellen med raden 1/0/6 och målskillnaden 8:13. Man är absolut inte sämsta laget i serien, utan faktum är att man skulle kunna stå upp hyfsat mot de flesta lagen, men man saknar det lilla extra för att knipa viktiga poäng, eller framförallt vinster. Kollar man på lagets förluster så är alla med uddamålet, och deras enda vinst kom mot Dalstorp hemma med 1-0. Man har mött blandat motstånd, men förlust mot Jonsered är en rejäl besvikelse även om avgörandet kom i slutminuterna. Man har märkt av effekten av förlusterna och lagets självförtroende känns något sargat. Nu möter man Lindome som är seriens formstarkaste lag och jag tror inte man kommer knipa en vinst här.

HögaborgsBKlindome_gif

 

Lindome GIF har jag svårt att se hålla en hel säsong och ta sig upp till Söderettan, för det är en svår serie med många bra lag, men hittills har man gjort det bra. Efter 2 förluster i inledningen så har man hittat sitt spel och har ett gott självförtroende vilket har tagit dem till 5 matcher utan förlust varav 4 är vinster. Lindome har dessutom mött flera bra lag som man gjort det riktigt bra mot. 3-0 hemma mot Vinberg och 0-2 borta mot Assyriska är riktigt starkt, och nu senast slog man Dalstorp med 3-1. Man är seriens formstarkaste lag och har gjort 13 mål de 5 senaste matcherna, men dessutom bara släppt in 4 mål på dessa. Lindome är alltså riktigt bra just nu och jag tror inte att Högaborg ska kunna avsluta deras obesegrade trend.


Formsvagt vs Formstarkt kan vi lugnt säga, och det syns att uddamålsförlusterna tär på Högaborgs självförtroende. Fortsatt desperata efter poäng vilket inte gynnat dem de senaste matcherna, och nu när man möter Lindome som är raka motsatsen för tillfället så är det inte mycket som talar för en hemmavinst. Lindome med insatsen tillbaka vid oavgjort ser jag som ett riktigt bra spel, och jag värderar matchen till 40-60% ungefär vilket innebär att Lindome Draw no bet bör stå i 1,67.