Det blev två matchserier som är levande även idag och den ena är Stockholmsderbyt mellan Huddinge och Haninge. Den enda matchen spelas nere i Kristianstad där nyss nämnt lag tar emot Helsingborg. Jag kommer testa ett litet spel på varje i förhoppningen av att det kan vara lite nervöst.

   • Match: Huddinge – Haninge & Kristianstad – Helsingborg
   • Speltips: Singel X i båda matcherna
   • Odds: 7.60 & 6.60 @ Svenska Spel
   • Insats: 2/10 units & 3/10 units
   • Spelstopp: 22/2, 16.00

huddingehaninge

Huddinge – Haninge   X (7.60)
Hemmalaget går in till denna match som jättefavoriter och enligt oddsen så har man endast 1.15 på en hemmaseger under ordinarie tid. Hur låter det i era öron i en avgörande playoffmatch där båda lagen vunnit varsin match? För mig låter det väldigt lågt i alla fall. Den första matchen vann Haninge med 6-5 på hemmaplan efter att Huddinge vaknat försent och Haninge ägnat sista perioden åt att backa hem och försvara sin ledning, vilket med nöd och näppe gick hem. Den andra matchen som spelades igår så var det Huddinge för hela slanten som tillslut stod som segrare med 6-1  och skottstatistiken med hela 55-13. Ser man på den matchen så är det självklart att Huddinge är så pass stora favoriter som man är, men samtidigt så är Haninge inget dåligt lag och man lär knappast göra en lika dålig match som man gjorde igår. Huddinge har rutinen till att spela såna här matcher och det lär man ha en liten fördel av och jag tror också att Huddinge vinner, men att spela på en hemmaseger till 1.15 är jag otroligt tveksam till. Det är en avgörande match och det kan bli lite krampaktigt om det är jämnt i slutet och därför kommer jag att spela krysset till ett högt odds med en låg insats. Krysset betalar i princip lika bra som tvåan, men jag Haninge vinner helt enkelt inte under ordinarie tid.

kristianstadhelsingborgKristianstad – Helsingborg   X (6.60)
Även här kommer jag att spela ett kryss, fast denna gång höjer jag insatsen med en unit från den förra matchen. Den här matchen är oviss enligt mig. I båda matcherna har jag rekat Helsingborg och det har blivit vinst en gång, vilket gör att vi är på plussidan på den här matchserien. Helsingborg vann den första matchen med 3-2 i sudden som var mycket jämn och lika gärna kunde slutat åt andra hållet. Igår spelade man i Kristianstad och då var det fördel hemmalaget, vilket också ska vara helt rätt om man tittar på spelarmaterialet. KIK har länge spelat ganska dåligt om man faktiskt tittar på vilket spelarmaterial man har. Det är en av de bästa trupperna i serien och en förlust idag skulle innebära ett stort fiasko. Just därför kan det bli en hel del nerver i den här matchen och därför tror jag också ändå att det är ganska stor chans att denna slutar oavgjort. Siffrorna kommer inte bli lika stora som igår och jag är också ganska säker på att det blir mindre mål än de nio målen som gjordes igår. Med tanke på att det är en sjuhelsikes press att spela en sån här match så kommer jag att spela på krysset även här med en låg insats.


Huddinge ska vinna sin match, men samtidigt är det en avgörande match där ett misstag kan vara avgörande. I Kristianstad bör det bli en jämn match med lite fördel för hemmalaget, som dock har en stor press på sig. Jag spelar 2 units på X:et i Huddinge – Haninge och även 3 units på X:et Kristianstad – Helsingborg. Spelen hittar ni hos Svenska Spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden