Jag kommer köra en dubbel med låg insats idag, men trots att jag kommer välja en lite lägre insats så betdyer det inte att jag inte tror på det. Det handlar om kvällens elitseriematch mellan Färjestad – Modo och kvalseriematchen mellan Björklöven – Huddinge.

  • Match: Färjestad – Modo & Björklöven – Huddinge
  • Speltips: Färjestad + Björklöven -1.5
  • Odds: 2.72 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20/3, 19.00

Färjestad – Modo 1 (1.70)
Färjestad är otroligt starka på hemmais och har haft det ganska enkelt mot Modo denna säsong. Man har mött dem fyra gånger totalt under grundserien där alla slutade med vinst. I slutspelet har man även där mött dem fyra gånger och leder just nu med 3-1 i matcher. Tittar man lite inbördes mellan lagen så har faktiskt Färjestad vunnit 11 av de 13 senaste matcherna. Matcherna i slutspelet har varit jämna och chansrika åt båda håll, men Färjestad har vunnit mycket pågrund av att man har en bättre målvakt i Alexander Salak och överlag en stabilare defensiv. Målvakterna avgör mycket i dessa tighta matcher och just Salak får väl ses som kanske elitseriens bästa målvakt och Modos Bernhard Starkbaum har absolut inte övertygat hittills i slutspelet. Blir inte förvånad om de väljer Linus Ullmark i denna match. Modo avslutade säsongen riktigt dåligt Jag går mycket på hemmastyrkan, rutinen hos FBK och inbördes möten under både denna säsong och tidigare år. Färjestad slappnade av för mycket på sin 3-0 ledning senast och det gör man inte om. Hemma har Färjestad endast förlorat 5 matcher av 27 under ordinarie tid denna säsong och 6 matcher har slutat oavgjort. Färjestad går vidare till semifinal efter ordinarie tid.

Björklöven – Huddinge 1 -1.5 (1.60)
Det är en kvalserie och därför bör man tro att detta ska bli en jämn match, vilket det säkert kan bli, men absolut inget det talar för. Huddinge kom ner på jorden senast i matchen mot Vita Hästen och var utspelade mer eller mindre under hela matchen. Då spelade man på hemmaplan där man normalt sett är starka. På bortaplan är man klassen sämre och ett hemmstarkt Björklöven med ca 4000 hemmafans ska inte ha några problem att vinna idag heller. Björklöven står i en klass för sig gentemot de andra lagen från hockeyettan. På hemmaplan är man riktigt starka inför allt som oftast en storpublik. Huddinge är vana att spela framför ca 200-300 åskådare och visst kan säkerligen några handleder darra lite extra när man förmodligen under kvällen har  drygt 4000 emot sig, kanske tillochmed mer. Björklöven spelade ut Olofström under playoffspelet och då känns det som att Olofström ändå är minst lika bra som Huddinge, om inte bättre.  Björklöven har lite frågetecken till denna match, men deras trupp är såpass bred att det inte ska spela någon större roll. Huddinge åker upp med 17 utespelare, vilket gör att truppen återigen är kort om folk som den varit bra länge just nu. Kanske finns det en viss trötthet i benen? Björklöven förlorade senast med 1-0 borta mot Tingsryd, men man vann skotten med 33-20, vilket visar att man står sig riktigt bra mot även de allsvenska lagen. Det var trots allt bara Björklövens fjärde poängtapp på 43 tävlingsmatcher denna säsong.  Huddinge har en tung resa i benen och känslan är att det kan rinna iväg lite här. En vinst ska man lösa alla dagar i veckan och förmodligen också med minst två mål så därför spelas handikapp på Björklöven.

—————————————————————————————————————-

Unibet är marknadshögst på båda spelen och därför dubblar jag dessa med en låg insats till det fina oddset 2.72. Som sagt, tycker den har god chans att sitta även fast jag monterar ner insatsen lite.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden