Vi har ovanligt få division ett matcher denna fredag, men har ändå lyckats få fram ett spel. Jag kommer använda mig av en match från hockeyallsvenskan och en från E-serien och dess forsättningsserie.

  • Match: Arboga – Kumla & BIK Karlskoga – Karlskrona
  • Serie: Division 1E fortsättningsserien, hockeyallsvenskan
  • Speltips. Kumla X2 + BIK Karlskoga
  • Odds: 1.833 @ Ladbrokes
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 11/1, 19.00

Arboga – Kumla X2 (1.41)
Kumla är det klart bättre laget av dessa två. Jag har många gånger pratat om att Arboga inte är något för division ett, vilket även flertalet spelare från andra klubbar gladeligen uttryckt. De har två riktigt duktiga spelare och det är Anton Holm och Fredrik Orrsten, men i övrigt är det rätt tunt. Man har dåliga backar och överlag en ganska tunn trupp, både kvalitetsmässigt och i antalet spelare. Det har varit kaos lite till och från hela hösten med spelare som lämnat klubben eller inte trivts. Ytterliggare några har lämnat under juluppehållet, men samtidigt har man även plockat in någon.

Kumla har underpresterat denna säsong. De borde iallafall ha gjort det med det spelarmaterial man har annars har det hänt något. I slutet av grundserien fick man upp ångan och spöade flera topplag vilket innebar att man klättrade ett par placeringar efter att ha haft en ganska tung start. Nu har man också öppnat fortsättningsserien på bästa sett med två raka vinster och 9-2 i målskillnad. Man har dock inte stött på något större motstånd då man mött både Grästorp och Mjölby. Kumla har även fått förstärkning från BIK Karlskoga i backen Mattias Nilsson, men det råder fortfarande ett litet frågetecken för Max Lalanders medverkan. I övrigt ska de ha full trupp. Jag kommer välja ett lite säkrare alternativ än raka tvåan och ta dubbelchansen på Kumla då jag har dåliga erfarenheter av Arboga. De kan vara rätt luriga på hemmaplan, men jag tror Kumla bör fixa minst ett kryss utan problem.

BIK Karlskoga – Karlskrona 1 (1.30)
Här har vi verkligen toppen mot botten och jag vet inte riktigt hur jag ska motivera det här spelet så bra. BIK är ett av seriens bästa lag, dessutom är man riktigt starka hemma i Nobellhallen. Karlskrona är serien överlägset sämsta lag och deras bortastatistik är man säkerligen inte nöjda med i Karlskrona. Endast 3 poäng på 18 matcher och -51 i målskillnad. Att man sedan har haft problem med skador på slutet hjälper inte direkt. Det här ska Karlskoga vinna komfortabelt. Fullt lag förutom Henrik Björklund.

Dubbeln går att spela till drygt 1.83 på Ladbrokes och det tycker jag är klart spelvärt. Båda lagen ska klara av sina uppgifter och jag slänger in en medel insats på detta.

Twitter @HedenskogH & @spelaspelse

Lycka till!

/Heden