Champions Hockey League fortsätter in på fredagen då gruppspelet går vidare. Nu är det dags för den slovakiska klubben HK Nitra att ta sig an storlaget Skellefteå från Sverige. Enligt uppgifter är detta från klubbens general manager som förövrigt spelade sexton matcher i Skellefteå under säsongen 2007-2008 det bästa lag som det relativt unga HK Nitra har stött på. Blir det spel mot ett mål eller kommer Nitra bjuda upp till dans när det vankas Champions Hockey League premiär?

  • MatchHK Nitra – Skellefteå
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,98 @ Unibet
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 21/8, 18:30

HK Nitra är en klubb som spelat i den slovakiska högsta ligan sedan säsongen 2003-2004. Klubben står däremot fortfarande utan en inhemsk titel och har som bästa placering en finalförlust.
Förra säsongen slutade laget på en andra plats i grundserien och gjorde överlägset flest mål av samtliga motståndare.
Trots det räckte det inte hela vägen då laget sedan åkte ut i semifinalen med 4-3 i matcher.

Hemmaspelet inne i Nitra Arena brukar hemmalaget HK Nitra vara oerhört starka. Laget var det bästa hemmalaget under grundserien säsongen 2014-2015 och gjorde dessutom flest mål i hemmaborgen.

HK Nitra har några tunga namn som har haft storartade karriärer på andra sidan Atlanten och klubbens tre tyngsta spelare är Dušan Milo, Jozef Stümpel (som dessutom varit poängbäst i laget sedan han kom säsongen 2012-2013.) och Branislav Mezei.

HK Nitra har spelat en försäsongsturnering. Det resulterade i en seger och två förluster. Lagets försvarsspel lyste med sin frånvaro och det blev hela elva mål i baken på dessa tre matcher.

Hk_nitraV.S skelleftea_200

Skellefteå AIK hade siktet inställt under fjolårssäsongen att bärga klubbens tredje raka Le Mat pokal. Men Växjö satte stopp för det målet när man besegrade Skellefteå med 4-2 i matcher under finalserien. Annars var Skellefteå som i vanliga fall totalt överlägsna under grundserien och vann den i överlägsen stil. Både med flest poäng men även med flest gjorda mål.

Inte blir det sämre nu när laget har lyckats behålla stora delar från förra säsongens lagbygge. Fyra nyförvärv har kommit till och laget har bara tappat fyra namn. Jämför vi nyförvärven mot spelartappen har Skellefteå ett bättre lag än i fjol. Eller vad sägs om hemvändaren Jimmie Ericsson, Alexander Urbom, Mattias Ritola och Terry Broadhurst som kommer alla bli viktiga för detta Skellefteå.

Däremot har inte lagets försäsong imponerat nämnvärt. Tre spelade matcher och tre förluster och laget har släppt in mängder av mål. Förlust 3-2 mot allsvenska Björklöven efter straffar, 6-0 förlust mot Linköping och nu senast en 2-1 förlust mot Djurgården.
Det är trots allt bara försäsong men laget vill betydligt mer än dessa resultat.

Har Champions Hockey League debutanterna något att hämta mot Skellefteå?
Det bör dom egentligen inte ska ha. Men oddset på en Skellefteå seger är allt annat än intressant och även Skellefteå’s spel i inledningen av försäsongen har sett allt annat än bra ut. Därav ser överspelet betydligt intressantare ut.
1: Det är två lag som vill framåt och båda lagen öser in mål i sina ligor. Båda lagen gjorde flest mål under grundserien förra säsongen. Samtidigt som lagens försvarsspel inte alls har imponerat under sina tre senaste försäsongsmatcher.
2: Skellefteå är ett lag som bara trummar på oavsett vad resultatet på tavlan säger. Att då få inleda mot ett lag som är relativt ”små” och gör Champions Hockey League debut på hemmaplan lär göra att matchen kommer bjudas upp till kamp med en fartfylld och frejdig ishockey.
3: Skellefteå är ett utav Europas bästa lag och med spelarmaterialet klubben besitter den här säsongen är det bara en sak som fortsätter i klubbens tankar = offensiv ishockey. Efter en svag inledning på försäsongen får nu laget goda möjligheter att få in den positiva vinnarkänslan i laget med en massa gjorda mål framåt. Samtidigt som försvarsspelet har sett svajigt kommer HK Nitra ge allt för sin hemmapublik för att bjuda upp till dans.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 1,98 hos Unibet.