Slutspelet fortsätter och vi får se det andra mötet mellan Malmö och Ystad denna söndag. Ystad tog en viktig seger på hemmaplan och får nu begära sig till Malmö på borta mark för en ny tung match, medan Malmö krigar på för att vinna bägge hemma matcherna och möjligen kunna slå ut Ystad. Vi fick se en häftig rockad av Malmö tränaren som gick ut och punktade Lucas Nilsson och Kim Andersson i första mötet. Får vi se det igen fast med bättre utdelning? Det tror jag och hittar ett bra tips, häng med!

  • Match:HK Malmö – Ystad IF HF
  • Spel: Under 53,5 mål i matchen
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.15

Börjar vi med Ystad så kan vi konstatera att man blir lite handikappade av att spela utan sina två stjärnor, Nilsson och Andersson, och i vissa perioder av matchen såg det tunt ut. Man löste dock 4-2, d.v.s. punktspelet, riktigt bra och andra unga och kvicka killar fick ta på sig ansvaret, samtidigt som Malmös försvar inte riktigt var på tårna. Nu är det dock bortaplan och en helt annan förutsättning för Ystad gänget. Det lär bli svårare att näta och ett kompaktare försvar att ta sig igenom. Utan de två huvudstjärnorna tror jag man får det svårt framåt och därmed förlitar jag mig på att det inte blir ”för” mycket mål. Underspel!

På andra sidan står Malmö som säkerligen kommer väl förberedda. Man åkte på en sur förlust senast i en svängig match där man trots allt sett över 60 minuter var det sämre laget. Skyttet fick inte den rädda utdelningen i och med att Anders PerssonYstad storspelade, men det är inget man kan ursäkta sig på. Han kommer till stor sannolikhet vara lika bra idag och det gäller att spela sig till de rätta lägena, vilket man haft problem med mot just Ystad. Fokus ligger dock bakåt och lyckas man få bort Nilsson och Andersson ur spel så är mycket vunnet. I mina ögon luktar det målsnålt och då linorna ligger relativt högt, väljer jag att ta ställning!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på en målsnål match mellan två lag som kommer gå ut väldigt taktiskt. Malmö punktar medan Ystad har en grym målvakt och ett starkt försvar. Bet365 erbjuder en lina på under 53,5 mål och jag plockar den med en insats på medel!