Denna söndag bjuder på två elitserie matcher varav en mellan två skånska lag, Malmö och Ystad. Ystad som gått bra fick, oturligt, endast med sig ett oavgjort resultat borta mot Sävehof och kräver revansch mot ett Malmö som även dem visat god form och radat upp ett par vinster. Med tanke på vad Ystad visat upp så är man med all rätta favoriter och enligt mig bör man ta hem detta. Se min motivering!

  • Match: HK Malmö – Ystad IF HF
  • Spel: Ystad IF HF rak vinst
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 16.15

Ser vi till Malmös prestationer så har man inledningsvis imponerat och tagit ett par fina skalper. Senast utklassade man Guif, som förvisso inte kommit upp i nivå hittills, och en Beutler i mål visade formintryck och kunde stänga igen. Utöver det har man plockat ihop fint med poäng men dock mot lättare motstånd och då man idag möter bland seriens bästa lag, tror jag man får det svårt. Odds fördelningen är god för oss spelare och jag går emot!

”Oturligt” uttryckte jag mig när Ystad endast fick med sig ett oavgjort resultat borta mot Sävehof och det för att man tappat en ledning och slutligen släppte in 26 lika på matchens sista kast. Oerhört starkt att kunna prestera så pass bra mot ett Sävehof på bortaplan med tanke på att huvudspelaren Lucas Nilsson saknades. Till denna start förmodas han vara tillbaka från en stukad handled och med en komplett trupp, slår man Malmö ungefär 7/10. Spelvärdet är fint och jag spikar!

Så mitt lir blir alltså Ystad rak vinst. I grund och botten är man det bättre laget och jag tror man visar vilket lag som regerar efter Kristianstad i de skånska trakterna. Insatsen får ligga på strax över medel!