Helgen inleds på bästa sätt och vi bjuds på tre matcher denna lördagen. Ett möte spelas nere i Skåne där vi får se Malmö ta emot Ricoh som åker på besök. Malmö är med i slutspelskampen och gör det bra medan Ricoh krigar nere i botten för att slippa nedflyttningskval. Det är inget förvånande att Malmö står i ett odds runt 1,15-1,20 och självklart ska man sopa hem det här. Det är klass skillnad och då oddset är så pass dåligt, väljer jag en annan lina som ser intressant ut. Försvarsspel är lösningen! Häng med!

  • Match: HK Malmö – Ricoh HK
  • Spel: Ricoh HK under 22,5 mål
  • Odds: 1.72 @ unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.30

Börjar vi med Ricoh så kommer man från en skön seger senast då man slog bottenkonkurrenten Aranäs på hemmaplan. En relativt enkel match som man genomförde på ett bra sätt och två viktiga poäng plockades. Idag är det dock ett annat motstånd, som besitter högre kvalité samt är högre upp i tabellen. Ricoh har säsongen igenom plockat poäng mot enklare motstånd, som t.ex. Aranäs senast medan man verkligen inte lyckats komma upp i nivå mot de bättre. Det är framförallt offensiven som inte räcker till och man kan ju inte bara förlita sig på skyttet där man har Konradsson, Olsson samt Florander. Idag möter man Malmö som är en kollega nere i syd och just dessa lagen har man haft problem med. Kristianstad och Lugi stoppade Ricohs offensiv på 18 bollar respektive 22 och jag tror Malmös kompakta och starka försvar gör liknande prestationer.

Malmö har gjort det riktigt bra och kommer från en god prestation senast då man kryssade mot ett formstarkt Ystad på bortaplan. Innan det plockade man två raka segrar mot Drott samt Sävehof och det är inge fel på formen! Enligt mig har man med slutspelet att göra och en topp åtta placering ska man lösa. Det finns inget snack om att man måste vinna idag då man möter ett bottenmotstånd och frågan är bara på vilket sätt man gör det. Man har en grym målvakt i form av Beutler, tillsammans med ett kompakt och stabilt försvarsspel. Jag har tidigare talat om att man spelar relativt systematiskt och just det spelet kan passa mot ett ensidigt Ricoh. Min feeling är att man täpper igen bakåt och jag lirar!

Malmös starka försvars samt målvaktsspel kommer stänga igen och därmed plockas även Ricoh under 22,5 mål till en insats på medel!