Denna måndag avslutar november månad och vi får se två elitserie matcher på protokollet. Ena spelas nere i Malmö där hemmalaget tar emot Redbergslid som åker på besök. Malmö som radat upp segrar, försöker förlänga sin svit mot ett Redbergslid som sett oerhört stabilt ut på sistone och plockat goa poäng. I mina ögon har hemmalaget överpresterat och plockat ihop för många poäng för sin egentliga standard. Att Redbergslid ses som stor skrällar gynnar bara mig och jag hittar ett solklart tips. Häng med!

  • Match: HK Malmö – Redbergslids IK 
  • Spel: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds:  3,60 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19:00

Börjar vi med att kika på Malmö så kan man tydligt se vilken typ av handboll man spelar. En konsekvent spelidé som laget följer fullt ut med spelare som samtidigt passar in i ett sådant typ av spel. LönnMånsson och Persson är de ledande rollerna på niometer och tar oerhört många avslut. Lagets absolut bästa spelare är dock Beutler i mål som varit lyrisk. Han blev utsedd till månades spelare klart rättvist och har i princip burit detta Malmö på sina axlar. Idag möter man Redbergslid som är en typ av motståndare som jag tror inte passar detta Malmö. Laget man möter spelar ett 3-2-1 försvar som förövrigt fungerat galant (kommer med nedan om det), vilket gör det svårare för skyttar att komma igenom. Förra året torskade man hemma mot Redbergslid och jag tror man kan göra det igen!

Över till det mer intressanta och roligare laget. Redbergslid bjudar oftast på show och underhållande matcher då man spelar ett annat försvarsspel som utmärker sig. Det 3-2-1 försvaret man används sig av har fungerat riktigt bra och det har vi bland annat fått se prov på i de två senaste matcherna då man slagit Lugi på bortaplan med 19-24 (!!) och Karlskrona hemma med 30-17. Senast mot Karlskrona släppte man endast in fyra bollar i andra halvlek och får man det att fungera, kan man i princip hota alla lag i serien. Just nu är man inne i ett stim och jag ser inte moln på himlen till att man inte ska kunna ta sin tredje raka seger. Malmö är ett överkomligt motstånd och för mig ett mycket enklare motstånd är exempelvis Lugi borta som man slog för två matcher sedan. Spelvärdet är högt och jag spikar!

Så vad blir mitt lir? Ett odds på 3,60 på raka tvåan är fantastiskt och jag kan inte hålla mig från att skrika ut skrällen. Spelvärdet är riktigt bra och då jag tror min analys kommer att stämma, höjer jag insatsen till strax över medel!