Göteborgslaget Sävehof åker idag ner till Skåne där Malmö väntar. Två lag som kommer från förluster och har ungefär lika dålig form. Malmö som just nu ligger på en nionde plats, ett steg bakom slutspelsplats, har blandat och gett medan Sävehof har presterat under mångas förväntningar. En riktigt viktig match för båda lagen, då båda behöver studsa tillbaks på vinnarspåret. Jag skippar 1-X-2 och hittar ett fint odds i överspelet!

  • Match: HK Malmö – IK Sävehof
  • Spel: Under 51,5 mål i matchen
  • Odds: 1,87 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Sävehof som har varit i en liten formsvacka med endast en vinst på fyra senaste matcherna, åkte på ännu en förlust senast mot Ystad, då det slutade 28-29. Det man kan konstatera är att man helt enkelt hade ett uselt försvarsspel, då man lät bland annat två spelare göra hela sju samt tio mål, trots att man har en bra målvakt. Om man ska se något positivt i denna förlust så är det att man hade ett flertal målskyttar, vilket är bra för allas självförtroende. Under de senaste matcherna har man släppt in ganska mycket mål vilket är väldigt oroande, men just precis i denna match möter man ett lag som spelar på ett liknande sätt som en själv, vilket kan ge en positiv inverkan. Nyckelspelaren i denna match tror jag blir målvakten, Peter Johannesson, som i vissa stunder kan vara riktigt bra. Fungerar han och man sätter försvarsspelet någorlunda bra, så kommer man bli en svår nöt att knäcka.

Hemmalaget, HK Malmö, har spelat en väldigt disciplinerad och välorganiserad handboll hittills och man är det laget som för tillfället har släppt in minst mål i hela Elitserien. Senast förlorade man lite oturligt mot Hammarby med 22-23 och har inte riktigt haft marginalerna med sig i säsongsupptakten. Matchen innan mötet med Hammarby, mötte man svenska mästarna Alingsås och matchen slutade 19-19, vilket är väldigt målsnålt. Nebojsa Simic som är målvakt i Malmö kan även han i vissa stunder vara fantastisk, så som Sävehofs målvakt, och sett till de senaste matcherna så kan man inte säga att han underpresterat då man släppt in minst mål i hela serien. Utöver den spelmässiga biten, så jagas man fortfarande av skadebekymmer och jag har inte läst några rapporter om att varken Adam Lönn eller Linus Persson är tillbaks.

Kollar man till inbördes möten så har det sprudlat mål mellan just dessa två lag, men jag går emot just denna statistik och går efter senaste resultat av hemmalaget och känsla. Malmö har under sina fem senaste matcher gått under 51,5 mål, som talar för sig självt. Båda lagen har goda målvakter och kan som sagt i vissa stunder spela riktigt bra försvarsspel. Jag lirar där av under 51,5 mål i matchen till en insats på medel.