Vi drar oss ner till Skåne där vi får se HK Malmö ta emot IFK Skövde i ännu en viktig match om en slutspelsplats. Lagen ligger sida vid sida på tabellen och två poäng här skulle sitta susen. Malmö har startat riktigt bra efter VM uppehållet och har totalt en vinst och en oavgjord mot lag som Ystad och Lugi samtidigt som Skövde även dem startat bra och har en vinst i bagaget. Ett av lagen håller en lite bättre klass enligt mig och jag tror man tar hem detta. Se min motivering!

  • Match: HK Malmö – IFK Skövde HK
  • Speltips: HK Malmö -2 Asian
  • Odds: 1,68 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Två lag med skilda spelidéer ställs idag mot varandra i vackra Malmö. Ser vi till Skövdes situation så kämpar man ständigt under slutspelsstrecket och hoppas kunna knipa den sista slutspelsplatsen. Där bakom jagar Malmö som man möter idag och i en sådan här match tror jag inte man behöver någon motivation, utan den kommer av sig själv. Skövde har under säsongen blandat och gett där man delvis har visat en riktigt fartfylld och fin handboll med massa kombinationer men också en dålig och rent ut sagt usel handboll med oerhört många tekniska misstag. Minskar man dessa misstagen och får till ett bra försvarsspel som man tidigare haft problem med så kan det gå vägen. Nackdelen med detta är att man tidigare under säsongen inte lyckats och vad säger en att det gör det idag?

Över till hemmalaget och för att vara rak på sak, det laget jag tror tar hem detta idag. Man har hittills spelat två matchen efter vilan vilket har resulterat i en imponerande vinst mot Ystad samt ett oavgjort resultat mot giganterna Lugi. Första halvsäsongen startade man riktigt dåligt och jag tror man äntligen är på gång. Hemmaplansfördelen lär väga tungt då man ändå visat att man trivs bättre på hemmaplan, och idag lär Skövde sota för sina misstag. Kommer Jugge-duon Pecikoza (mittsexa) tillsammans med Simic (målvakt) igång så har jag svårt att se att man torskar idag.

Som jag tidigare nämnt så är detta en liknande match som Drott – Ricoh där två lag som står jämsides i tabellen möts. Idag tror jag att Malmö helt enkelt slår Skövde utifrån egna erfarenheter och litar på min känsla. Malmö -2 Asian blir mitt tips, och det liras till en insats på medel!