Nu är julen över och vi får vänta ett helt år till nästa. Istället bjuder dagens lördag på lite handboll där vi bland annat får se ett hett returmöte i Skåne då Malmö tar emot giganterna Kristianstad. Hungriga Malmö söker och kräver revansch medan Kristianstad bara krossar allt i sin väg. För tillfället är Kristianstad överlägsna i Elitserien och jag tror det blir svårt för något lag att slå dem. Men detta är trots allt ett derby och jag tror att saker kan kompliceras en hel del för stor favoriterna, och hittar därmed ett intressant spel. Häng med!

  • Match: HK Malmö – IFK Kristianstad
  • Spel: HK Malmö över 24,5 mål i matchen
  • Odds: 1,88 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15,30

Börjar vi med storfavoriterna och giganterna i svensk handboll, Kristianstad, så har man en fantastisk form och en rad på 15-0-2 i Elitserien. Oavsett motstånd så har man gått segrandes ur striden och senast mötte man just precis Malmö på hemmaplan, naturligtvis så fick vi se samma scenario. Kristianstad gick segrandes med 33-26 och det var bara en vanlig dag på jobbet. Marcus Olsson och Stenbäcken briljerade, men jag ska inte nämna massa spelare då jag tycker att hela laget presterar ständigt. Men som man alltid brukar säga så måste man någon gång förlora och idag får man en tuff uppgift när man gästar den Baltiska hallen. Man kommer kompletta till matchen.

Hos Malmö så är man inne i en djupsvacka och förlusten mot Kristianstad senast var den fjärde raka på endast tolv dagar. Man förväntade sig såklart inte att slå Kristianstad på bortaplan, men jag tror att en hel del hopp tändes när man till och med var det bättre laget i första halvlek och kunde leda med en boll i vilan. Nu har man hemmaplan vilket är en riktigt stor fördel, och får man Kristianstad ur balans så har man chans till revansch. Under tidigare år har statistik mässigt haft det tungt mot Kristianstad och därmed väljer jag inte att titta på resultaten utan målen. I den senaste tre inbördes mötena har Malmö lyckats komma över 24,5 linan vilket är intressant och imponerande, då man idag erbjuds ganska hög odds på just precis den linan.

Inbördes möten:

Kristianstad – Malmö = 33-26
Malmö – Kristianstad = 26-27
Kristianstad – Malmö = 25-29

Som man kan se så har det även varit tight i den Baltiska hallen, samt att man kunnat göra hål på Kristianstad. Värdena på matchen står i snitt på 4,50 11,50 1,29 vilket är odugligt och inte spelvärt. Jag väljer där av att se mig omkring och hittar ett fint spel som jag tror Malmö kan fixa åt oss. Malmö över 24,5 mål i matchen spelas till en insats på medel!