Tre elitserie matcher står på spel denna onsdag och vi får bland annat se ett skånskt derby mellan Malmö och Kristianstad. Kristianstad som krossat allt motstånd, försöker förlänga sin svit medan Malmö kommer från en enkel seger och är på väg uppåt. Som jag tidigare sagt så står Kristianstad för sig i denna serie och enligt mig totalt överlägsna. Det är inget snack om att man ska ta hem detta idag och jag hittar ett fint spel. Häng med!

  • Match: HK Malmö – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -3
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Först ut är Malmö som började säsongen lite trevande men har nu ryckt upp sig och tagit ett antal segrar. Senast besegrade man Drott relativt enkelt på borta mark, och det är inte någon särskild värdemätare. Man har överlag haft det tuffare mot svårare motstånd som exempelvis Lugi och Ystad, vilket är normalt och idag ställs man ännu en gång mot ett sådant gäng. Kristianstad har bevisat att man är bättre än mängden och att Malmö ska ha något att sätta emot idag, tror jag inte. Något som kan vara till deras fördel är att det är derby känsla, men jag väljer att gå emot!

På andra sidan står de regerande mästarna Kristianstad som inlett säsongen fantastiskt, och har bland annat slagit just de två motståndare som Malmö torskat mot, Ystad och Lugi. Bägge dessa på bortaplan vilket är oerhört starkt och bredden i truppen har gett resultat. I år kommer man ha tufft matchande då Champions League står på spel jämsides med elitserien och frågan är ifall man pallar trycket? Hittills har man gjort det och jag tror man bara fortsätter på det spåret. Idag vinner man med ett par bollar.

Så vad blir mitt lir? Kristianstad erhåller ett icke spel värt odds väljer jag att dra mig till handikapslinorna som erbjuder betydligt mycket bättre. -3 handikapp där man vid tre bollar vinst får tillbaka insatsen, anser jag är rimligt. Insatsen får ligga på strax över medel!