Vi transporterar oss till Malmö där vi bjuds på en riktigt bra match mellan två jämnlika lag. Hemmalaget HK Malmö som kommer från en bra match senast mot mästarna Alingsås gästas av Hammarby som åkte på en riktigt sur förlust mot Kristianstad. Jag tror ett utav lagen är bättre idag och ser ett bra värde hos ett utav spelen!

  • Match: HK Malmö – Hammarby IF HF 
  • Speltips: HK Malmö
  • Odds: 1,65 @ bet365
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 19.00

Hammarby som kommer till matchen med två raka förluster åkte på en riktigt sur förlust senast. Man hade en ledning med hela 18-10 mot favorittippade Kristianstad. Matchen slutade 24-26 och man kan själv dra slutsatser om att det var katastrofalt. Jag skulle inte kalla detta otur, utan mer åt oförmåga att hålla en sådan stor ledning. Man ska ändå ha i åtanke att man har två raka förluster mot två av seriens bästa lag och det är inget att skämmas över. Trots det kommer man säkerligen med ett stukat självförtroende. I Bortalaget så fortsätter Josef Puyol att prestera och för att kunna ha någon chans idag krävs en hel del ifrån honom. Även Nils Pettersson är på gång och gjorde hela åtta baljor mot Kristianstad. Man har i tidigare säsonger haft svårt mot Malmö och sett till inbördes möten så står det 3-1-1 i Malmös favör. Skademässigt är man kompletta.

HK Malmö som har varit lite ojämna är obesegrade i fyra matcher. Senaste två har slutat oavgjort och man gjorde näst senast en dålig prestation då man endast fick med sig en poäng mot H43. Senast ledde man mot Alingsås i princip hela matchen, men tappade och fick nöja sig med oavgjort och en pinne. Sett spelmässigt så var jag imponerad och det såg riktigt bra ut. Man ska även tänka på att Malmö har haft en hel del skadade spelare som har varit frånvarande och trots det klarar man sig galant. Därför blir det ännu en gång viktigt att nyckelspelare som Mirzad Pecikoza och Stian Tönessen presterar varje match. Inför idag är Adam Lönn och Linus Persson tveksamma till spel igen.

Jag var imponerad av Malmö senaste med tanke på att de mötte Alingsås och tror att om de spelar på samma sätt, med bra försvarsspel bakåt så får Hammarby det svårt. Hammarby tappade bort en solklar vinst och kommer med en tung förlust i bagaget. Rak etta på Malm liras till en insats strax under medel!