Idag ställs två finurliga lag mot varandra i den Baltiska hallen då Malmö tar emot Guif. Malmö som kommer från en tung förlust senast söker revansch mot ett Guif som kommer från tre raka vinster i Elitserien samt ett gott självförtroende. En svårtippad match där jag ser bättre värde i överspelet hos ett utav lagen är 1-X-2 markörerna!

  • Match: HK Malmö – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstuna Guif över 26,5 mål
  • Odds: 1,97 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med hemmalagets prestationer så kan man säga att man svängt och i vissa stunder spelat riktigt bra för att sedan i andra stunder spela uselt. Senast åkte man iväg till Stockholmstrakterna där Ricoh väntade, och man åkte på en sur förlust i slutminuterna med 26-24. Anledningen till att man svängt så mycket kan bero på att man haft en hel del skadebekymmer, exempel på det är Adam Lönn och Linus Persson som förövrigt även är deras bästa spelare. Idag kommer man till matchen stukade vilket ännu en gång är ett minustecken.

Bortalaget Guif har höjts för varje match och man börjar visa att man är ett lag som ska utmana om titeln. Man har varit ute i Europa League, men vänder vi oss till Elitserien och deras prestationer där så kan man konstatera att man har tre raka vinster mot lag som Alingsås, Hammarby och Redberglid vilket är riktigt bra. Viktor Östlund och Helge Frieman kommer som vanligt till spel och är nyckelrollerna på nio meter för Guif då man konstant fortsätter att leverera. På sex meter har mittsexan Evar Atli Ingolfsson kommit igång och han gjorde hela sju baljor senast. En slutsats man kan dra är att man kommer till matchen i toppskick. Som alla vet så älskar jag statistik och sett målmässigt så gör man riktigt mycket mål.

Fem senaste:
Guif – Alingsås = 29-22
Hammarby – Guif = 27-29
Guif – Redbergslid =25-19
H43 – Guif = 35-33
Guif – Ystad = 27-21

Som man kan se så har man gjort över 26,5 mål i fyra av sina fem senaste matcher. Ser vi till de senaste inbördes mötena mellan lagen så ser det ut såhär:

Fem senaste:
Malmö – Guif = 29-29
Guif – Malmö = 33-23
Malmö – Guif = 27-25
Guif – Malmö = 33-28
Guif – Malmö = 31-24

I fyra av sina fem senaste inbördes möten så har man gjort över 26,5 mål mot Malmö. Idag får vi en odds på hela 1,97 på att Guif ska göra över 26,5 vilket är riktigt bra. Sett statistiskt samt form och skademässigt så lutar allt i Guif favör. Därmed lirar jag Guif över 26,5 mål till en insats på strax under max.