Mästarlaget Alingsås åker ner till Malmö med två poäng i sikte. En tuff uppgift men inte omöjlig då Malmö kommer från en dålig insats senast medan Alingsås från en stabil och stark vinst. Jag räknar med bra tryck på läktaren och en rolig handboll i Sveriges bästa sportstad Malmö!

  • Match: HK Malmö – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK
  • Odds: 1,69 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15.45

Malmö som överraskade många förra året har även i år börjat säsongen helt okej. Man ligger för nuvarande på en slutspelsplats och tuggar på. Senast spelade man mot H43 och fick endast med sig ett oavgjort resultat och i mina ögon var det ett riktigt dåligt tapp. I den matchen saknades bland annat vänsternian Adam Lönn samt högernian Linus Persson. Dessa två spelare är två stora avbräck och utan dem kommer det bli riktigt tufft på niometers fronten om inte någon annan kliver fram. Mirsad Pecikoza är en utav Malmös nyckelspelare och gör alltid mycket mål, vilket han också måste göra mot ett starkt Alingsås utifall man vill ta med sig två poäng.

Till skillnad från Malmö har Alingsås haft stora förhoppningar på sig inför i år och man har levt upp till dem, då man just nu toppar tabellen. Senast vann man mot Hammarby med 27-23 och spelfördelaren samt nyckeln till kreativiteten i Alingsås, Jesper Konradsson, gjorde sju baljor och var matchens lirare. Försvarsspelet är lite annorlunda hos Alingsås då man spelar ett mer man-man försvar och det är lätt hänt att man fastnar i det och får stora problem. Utöver försvarsspelet har man, enligt många, elitseriens bästa målvakt Mikael Aggefors som äntligen är tillbaks efter skada. Inga avbräck hos mästarna.

I denna match tror jag att skadorna hos hemmalaget överväger en vinst i Alingsås favör. I sådana här jämna matcher är det oerhört viktigt att kunna ha det bästa med på pappret, samt ha en god form, vilket inte Malmö har. Rak vinst på Alingsås liras till en insats på medel!