Dagens andra slutspelsmatch liras nere i Skåne där outsider laget, Malmö, tar emot de regerande svenska mästarna Alingsås. Malmö som åkte på rejält med stryk senast söker revansch mot ett Alingsås som vill koppla greppet om denna kamp redan efter andra omgången. Spelbolagen håller Malmö som favoriter vilket i mina ögon är helt ofattbart. Alingsås har helt klart visat att man är det bättre laget, inte bara i slutspelet utan även under säsongen, och jag hittar dagens bästa spel. Häng med!

  • Match: HK Malmö – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK rak vinst
  • Odds: 2.30 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Malmö som krigade till sig sista slutspelsplatsen fick i princip det värsta motståndet efter Kristianstad, Alingsås, redan i kvartfinal vilket är en mardröm. I Första omgången fick man åka ner till Estradarena där man åkte på torsk med hela 20-29 och var chanslösa. Ett spel som präglades av enkla misstag och dåliga beslut resulterade i stor förlust. Idag vänder det och man erhåller hemma plan vilket är ett stort plus. Det är dock inte ett så pass stort plus så att man ska vara favoriter, och jag förstår inte hur spelbolagen tänker. Malmö håller helt enkelt inte lika bra klass som Alingsås och jag tror man redan efter dagens match får börja packa väskorna och förberedda sig för nästa säsong.

Över till gästande Alingsås som kommer med ett sprudlande självförtroende efter senaste mötet med Malmö. Man tog en enkel seger och kunde även rotera runt i laget, vilket bara en sådan sak visar på hur högt man står sig. Alingsås formade 6-0 man-man försvarsspel passar inte Malmös anfallsspel och lägen till andrafas samt kontringar är vidöppna. Och om något lag älskar ett sådant spel så är det Alingsås, som är experter på att göra enkla mål. Konradsson och Co. Bör ha en riktigt god chans till triumf även idag och jag lirar utan att blinka!

Slutsatsen man kan dra av allt detta är att Alingsås erhåller både bättre form men även klass än Malmö. Att Alingsås står i ett odds på hela 2,30 är mycket fint och jag väljer att plocka det med en insats på strax under max!