Andra matchen denna fredagen spelas nere i Skåne där vi får se Malmö ta emot gästande AlingsåsAlingsås är inne i ”zonen” och har radat upp segrar. Andra platsen ser mycket stabil och fin ut för laget medan Malmö å andra sidan även dem gjort det riktigt bra med tanke på förutsättningarna och förhoppningarna man hade på dem innan säsongen. Idag är det klass skillnad. Alingsås ska vinna detta och oddset ser mycket generöst ut. Raka tvåan är redan klar, häng med!

  • Match: HK Malmö – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK rak vinst
  • Odds: 1.75 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Malmö är lite kluriga och man presterar lite från match till match. Med andra ord lite ojämnt och man är i stort behov av att skyttarna Persson, Lönn och Månsson ska göra sitt jobb. Alla dagar och framförallt mot bättre försvarande lag med bra målvakter, så har man det svårare och då blir det oftast som senast när man endast fick in 17 bollar mot ett fantastiskt Kristianstad. Idag möter man inte Kristianstad men snäppet under Kristianstad är Alingsås som även dem har en bra målvakt och riktigt bra försvar. Senat förlorade man med tio bollar, 27-17. Ska vi säga att man förlorar med fem idag då? Jag tror man inte räcker till!

Alingsås kommer till detta möte med full självförtroende efter ett par tunga skalper. Då tänker jag mest på näst senast när man triumferade mot Sävehof efter en riktigt tuff match. Slutresultatet skrevs till 22-25. Man är som sagt riktigt bra bakåt och när försvaret inte gör jobbet, jo då finns två riktigt bra målvakter bakom i form av Aggefors och Frisk. I kontringarna smäller man på och man kastar i princip på allt som går. Man är inte av en slump placerade som tvåa på tabellen och det ska vara klass skillnad idag. Raka tvåan liras!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Alingsås är det lag som jag tror mest på, utan tvekan, och då man står i ett generöst odds så kan jag inte blunda. Raka tvåan liras till en insats på strax över medel!