Bara några få matcher kvar tills seriespelet är över och slutspel nalkas. Idag får vi se en enda match och den står mellan nedflyttningsklara Drott och topp-placeringslaget Ystad. Ystad krigar om tredjeplatsen med framförallt Lugi och just nu ser det ljust ut medan Drott redan är klara för nedflyttning och motivationen är riktigt dålig. Det är inget snack om vilket lag som ska vinna, och jag hittar en lina med helt okej spelvärde. Häng med!

  • Match: HK Drott Halmstad – Ystad IF HF
  • Spel: Ystad IF HF över 31,5 mål
  • Odds: 1.98 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Efter att ha sett Drott spela mot Skövde senast, var jag inget annat än chockad över hur dåligt man uppträdde. Man åker ur elitserien helt rättvist och försvarsspelet man visat upp under säsongen, var ännu värre senast. Perez verkar inte ha sagt åt spelarna hur man ska försvara sig, eller så vet spelarna själva inte hur man gör. Skövde som är en bottenkollega, utklassade Drott med hela 36-25. Idag ställs man mot ett betydligt bättre lag och det förvånar mig inte om siffrorna flyger upp till 40 insläppta när domaren blåser i slutpipan. Avslag!

Ystad kommer likt Drott från en förlust, dock inte en lika dålig insats. Förlusten kom mot Sävehof som är en slutspelskandidat och att torska med uddamålet efter att ha haft en lång förlustfri svit, får ändå anses vara okej. Innan det mötet radade man upp segrar mot svårt motstånd och trion Lukas Nilsson, Kim Andersson och Anders Persson är livsfarliga. Man verkar ha hittat rätt i sitt spel och laget ser riktigt bra ut. Idag ställs man mot Drott som inte har något att spela för, medan man själva krigar för att behålla sin tredjeplats i tabellen. Det är inget snack om att man bara ska gå ut och sopa hem detta. Det lär bli en målshow med tanke på Drotts försvarsspel och jag lirar en mållina!

Mitt lir går naturligtvis till Ystad där det finns ett gott spelvärde i en mållina. Drott ser riktigt svaga ut och allsvenskan väntar medan Ystad krigar för en tredje plats i tabellen. Detta lär bli en målshow och med tanke på att Drott släppte in hela 36 mål mot Skövde senast, visar det bara upp vilken dålig motivation det råder i laget. Ystad är starkare och jag lirar en mållina på över 31,5 mål. Insatsen får ligga på medel!