Sista omgången av Elitserien och det bjuds på rysarmatcher där bland en mellan Drott och Ystad. Drott som tar emot Ystad som kommer på besök kommer till matchen med riktigt bra form medan Ystad tappat lite på sistone och kommer med en förlust i bagaget. En vinst här för Drott skulle innebära en slutspelsplats, förutsatt att Malmö förlorar mot Redbergslid vilket är mycket möjligt. För Ystads del så gäller det försöka ta två poäng och antingen ta sig förbi Redbergslid och ta hem femte placeringen i tabellen, eller fortfarande vara kvar på sjätte platsen som man för tillfället erhåller. Jag vågar inte skilja lagen då de bägge är oerhört ojämna och förlitar mig på statistiken som så ofta har rätt. Häng med!

  • Match: HK Drott Halmstad – Ystad IF HF
  • Spel: Över 52,5 mål i matchen
  • Odds: 1.76 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Drott som för dagen, förvånansvärt nog, står bäst till bland de slutspelskrigande lagen då Malmö möter Redbergslid som man förmodligen kommer förlora mot vilket betyder att man i princip har allt i egna händer. Formen på hemmalaget är inget att klaga över då man senast spelade oavgjort på bortaplan mot Hammarby, samt en match innan det vann mot Malmö på hemmaplan. Idag ställs man mot ett Ystad som än dock har lite mindre att spela för samt är skadedrabbat, och jag tror på bra chans om man bara kommer upp i nivå. Men som vanligt så har man varit oerhört ojämna i sitt spel och det finns risk att man faller för trycket.

Ser vi till Ystads situation, så har jag nästan redan beskrivit allt. Man ligger på en sjätteplats, hacket under Redbergslid och vid poängtapp för Redbergslid kan man gå om och ta hem femte placeringen. Form mässigt så står man inte så bra till med tanke på sin senaste match då man verkligen åkte på uppläxning mot Alingsås. Slutresultatet skrevs till hela 15-28. På allt det så fick Lucas Nilsson avbryta och är därmed tveksam till spel mot Drott. Allt talar emot detta Ystad men trots det så kan jag inte lita på något av laget och förlitar mig istället på statistik och inbördes möten. De senaste mötena mellan lagen har resulterat i extremt målrika matcher, vilket är ett stort plus för överspelslinorna.

Inbördes möten:

Ystad – Drott = 28-36 (64 mål)
Drott – Ystad 27-26 (53 mål)
Drott – Ystad = 28-28 (56 mål)
Ystad – Drott = 28-31 (59 mål)
Ystad – Drott = 38-32 (70 mål)

I samtliga fem senaste matcherna har lagen gått över 52,5 mål, och i vissa matcher betydligt större siffror. Idag ligger linan på just precis över 52,5 mål och med tanke på denna statistik så kan jag inte göra något annat än att lägga en peng. Över 52,5 mål i matchen spelas till en insats på medel!