Ett intressant möte väntar oss mellan två lag som för tillfället ligger i den nedre biten av tabellen och kämpar för att knipa så många poäng som möjligt. Hemma värden Drott har hittills enligt mig underpresterat och radar upp förluster på senaste tid medan Ricoh är nykomlingar och man får ändå säga, klarar sig bra i sådan här tuff konkurrans. Vem tar dessa viktiga poäng och klivet ut ur träsket? Jag har ett skrälltips, häng med!

  • Match: HK Drott Halmstad – Ricoh HK
  • Speltips: Ricoh HK rak vinst
  • Odds: 2,70 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Börjar vi att se på hemmalagets prestationer så kan man säga att det inte gått som förväntat. Man ligger för tillfället näst sist och lär fortsätta ligga där om man fortsätter spela som man gör. Efter VM uppehållet har man inte kunnat förbättra sig överhuvudtaget och har fått rada upp två raka förluster mot Guif respektive Kristianstad. På dessa två matcher snittar man sammanlagt 36,5 insläppta mål då man har en målskillnad på totalt 54-73 vilket är bedrövligt. I och för sig så är det två riktigt goda lag man mött men det ursäktar inte siffrorna som är enorma. Idag möter man dock ett lättare motstånd i Ricoh och kommer man upp i nivå bör man ha en chans att vinna.

Ser vi till nykomlingarna Ricohs situation så ser man inte detta lag som nykomlingar längre. Man har etablerat en Elitserie nivå inom truppen och kämpar på trots att man är nya och ovana. Efter uppehållet har man dock inte startat så jätte bra och har fått se två raka nederlag mot Guif och Sävehof. Jämfört med Drott så förlorade man inte med 38-31 mot Guif utan endast med 23-25 vilket ändå visar på vilken moral och kapacitet laget har. Även mot Sävehof var det knaprigt men man kunde ändå se sig besegrade med 28-24. Idag gästar man Halmstad i en match som är oerhört viktig för bottenstriden och moralen i laget är jag helt säker på finns. Kommer målvakten ”Foppa” igång tillsammans med skyttet där Konradsson finns så finns det goda möjligheter till att knipa poäng här!

Så vad blir mitt tips? Efter att ha sett oddsen så kan jag inte förstå varför Drott är sådana stora favoriter. Att Ricoh ligger på ett odds på 2,70 i en match där jag anser lagen ha 50 procent till vinst är bjudande och jag plockar direkt. Insatsen får ligga på strax under medel!