Två legendariska klubbar ställs för dagen mot varandra i Halmstad arena. Det bäddar för en spännande match, då lagen kommer från två oerhört skilda prestationer senast. Med tanke på deras senaste prestationer, ser jag ett riktigt bra överodds. Följ med!

  • Match: HK Drott – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK
  • Odds: 2,35 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Hemmalaget Drott är ju som sagt en legendarisk klubb som har hela 11 SM-guld samt 22 SM-finaler. Inför i år har man förstärkt truppen med framförallt Pontus Zetterman från just precis Redbergslid, och hans individuella förmåga har blivit en stor tillgång då han gjort hela 55 baljor och ligger tvåa i Elitseriens skytteligan. Trots att Zetterman presterar var Drott utspelade när de åkte på stryk nere i Malmö. Utöver denna dåliga prestation så har Drott ändå tre segrar i protokollet men man får inte glömma att dessa segrar är mot lag som Önnered, H43 och Ystad, vilket inte är något jätteimponerande.

Redbergslids som har hela 20 SM-titlar har under de senaste åren varit oerhört ojämna. En högstanivå som är bäst i serien, men samt en lägstanivå som är allt för dålig. Den senaste prestationen mot Alingsås där man vann med 27-21 var helt enastående. Själv var jag och tittade live på matchen och det jag kunde konstatera var att jag fick se ett helt nytt Redbergslid. Sätter man samma försvarspel samt anfallsspel som senast, blir man svårslagna oavsett motståndare. Men som jag nämnt tidigare så har man denna usla lägstanivå, vilket ofta blir orsaken till förlust. Värt att poängtera är att Redbergslid har tre raka vinster i inbördes möten mellan lagen.

Efter att ha sett den oerhört höga oddsen på Redbergslids IK så kan man inget annat än att lägga en slant på dem. Kommer man upp i nivå så slår man helt enkelt Drott, och med tanke på deras senaste resultat kommer de även med ett högt självförtroende. Insats strax över medel.