Dagens enda Elitserie match spelas i Halmstad Arena där Drott möter tabelljumbon Önnered. Man kan se det som, ett slutspelskämpande lag mot ett lag som riskerar nedflyttning. Önnered kommer göra allt för att knipa någon poäng i jakt efter att skippa denna nedflyttning, då man endast har tagit två poäng hittills. Men räcker det verkligen? Jag har ett tips!

  • Match: HK Drott Halmstad – Önnered HK
  • Spel: HK Drott Halmstad över 28,5 mål i matchen
  • Odds: 1,67 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Gästerna, Önnered, har haft det tufft i säsongsupptakten och ligger just nu sist på tabellen. Man har vetat att man kommer kämpa för att stanna kvar i serien från första början, och man kan säga att sanningen svider. Det jag har sett ifrån Önnered har inte imponerat mig och man gör oerhört många tekniska fel, samt dåliga beslut. Man kommer från en derby förlust mot stadskollegan Sävehof med nio bollar, 22-31, vilket självklart inte är bra då sådana förluster svider extra. I denna match hade man totalt tre femmålsskyttar, Andreas Berg, Ola Pewik och Erik Nylen, vilket är positivt men samtidigt negativt i mina ögon. För att kunna knipa någon poäng mot Drott krävs en prestation från varje spelare och inte endast från vissa enstaka spelare. Man kommer kompletta till matchen.

Drott som inför i år har setts som ett intressant lag har blandat i sina prestationer. Senast förlorade man mot Lugi, där man gjorde en katastrofal första halvlek, men helt suverän och fantastisk andra halvlek. 17-12 i halvtid blev i slutändan 26-25, och att endast släppa nio bollar och samtidigt göra tretton mot Lugi på en halvlek, visar på att det finns potential i detta gäng. Pontus Zetterman fortsätter att ta på sig nyckelrollen och bär oerhört mycket ansvar, vilket även gör honom till en bättre spelare. För att kunna ta sig till slutspel krävs även från Drott att man får ihop laget lite bättre och presterar tillsammans. Man har i tidigare säsonger varit oerhört bra och svårslagna på hemmaplan, och jag tror man fortsätter att vara det i denna match. Inga avbräck inför dagens möte.

Det finns egentligen inte mycket att ord om, Drott är det bättre laget. Man har hemmaplan plus individualister som kan och i mina ögon kommer köra över Önnered. Önnered som har varit blecka hittills, måste höja sig ett snäpp om det inte ska bli samma siffror som mot Sävehof senast. Jag lirar en slant på att Drott gör över 28,5 mål på Önnered till en insats över medel.